Televizija Herceg-Bosne počela emitirati program, kao privatna TV, a ne u sastavu Javnog servisa

Televizija Herceg-Bosne počela emitirati program, kao privatna TV, a ne u sastavu Javnog servisa

Direktor RTV Herceg-Bosne Stipe Galić vjeruje da će ovaj medijski projekt uspjeti, jer su sve hrvatske političke opcije konsenzusom kroz Hrvatski narodni sabor BiH podržale Televiziju Herceg-Bosne

Televizija Herceg-Bosne sinoć je počela s emitiranjem programa u okviru postojeće Radio –televizije Herceg Bosne.

Direktor RTV Herceg-Bosne Stipe Galić kaže da će eksperimentalno emitiranje trajati do kraja ljeta, a od jeseni je plan da se krene u punom kapacitetu sa planiranim programima.

On objašnjava  da se radi o nadogradnje postojećeg sustava koji egzistira od 1993. godine, te da je RTV Herceg –Bosne sada postala većinski vlasnik Hrvatske radiotelevizije Kiseljak, televizije Oscar C i internet televizije Prvi TV, te će preko tih kanala emitirati program RTV Herceg Bosne.

Podsjetimo da su osnivači RTV Herceg-Bosne općine i županije s hrvatskom većinom.

Podrška

Galić ističe da RTV Herceg-Bosne nije nikakva zamjena za RTV kanal na hrvatskom jeziku u okviru postojećeg RTV sustava BiH.

”Kanal na hrvatskom jeziku u okviru RTV sustava BiH je ustavno pravo Hrvata i mi ćemo ga dobiti. Televizija Herceg Bosne je nadogradnja sustava koji smo imali”, ističe Galić.

On vjeruje da će ovaj medijski projekt uspjeti, jer su sve hrvatske političke opcije konsenzusom kroz Hrvatski narodni sabor BiH podržale Televiziju Herceg-Bosne.

”Sve općine, gradovi i županije s hrvatskom većinom su se obavezale dati podršku i sufinancirati RTV Herceg-Bosne”, dodaje Galić.

Direktor RTV Herceg-Bosne ističe da im je bilo važno okupiti sve hrvatske medije koji imaju dozvolu za zemaljsko emitiranje, te su tako preko TV Kis i Tv Oscar C dobili pokriveno područje od oko milijun gledatelja, a ono će preko kablovske platforme biti još veće, dok radijskom ferkvencijom pokrivaju 80 posto područja u BiH.

Program

”Okosnica programa RTV Herceg Bosne je informativni program. Naš Dnevnik će biti emitiran u 19:30 sati. U 17 sati imat ćemo ‘Županijsku panoramu’ koja će donositi sve relevantne informacije iz svih županija u Federaciji BiH. U podne idu vijesti Radija Herceg Bosne. Maksimalno ćemo pokušati sinkronizirati program radija i televizije”, kaže Galić.

On najavljuje  da će se u programu naći i emisije iz sporta, kulture, politike, te dječiji program.

Galić dodaje da je Vlada Republike Hrvatske financijski podržala obnovu prostorija RTV Herceg-Bosne kroz Ured za Hrvate izvan RH i Ured za stambeno zbrinjavanje.

Ističe da postoji dovoljno kvalitetnih i obrazovanih kadrova koji će biti angažirani na RTV Herceg-Bosne, te da je RTV Herceg-Bosne otvorena za suradnju sa svim profesionalnim medijima.

Poznata lica

Urednik programa Tv Herceg-Bosne je Franjo Takač, a radio programa Manuela Bojo. Dnevnik u 19. 30 uređuje i vodi Damir Bliznac, a Županijsku panoramu’  od 17 sati uređuju i vode: Marko Zeljko, Ana Lukač i Dajana Jorgić. Na TV Herceg-Bosne emitirat će se i talk show Maria Vrankića ”Dobar, loš, zao”.

 

/Izvor: Dnevni list/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar