Televizija hrvatske dijaspore dobila zabranu emitiranja programa zbog ustaških pjesama

Televizija hrvatske dijaspore dobila zabranu emitiranja programa zbog ustaških pjesama

Vijeće za elektroničke medije (VEM) Hrvatske ukinulo je dopuštenje za emitiranje CROTV HD-u – Televiziji hrvatske dijaspore jer nije dostavila zatražene snimke emitiranog programa nakon, kako se neslužbeno doznaje, pritužbe građana zbog emitiranja ustaških pjesama.

CRO TV HD – Televizija Hrvatske Dijaspore puni je naziv nakladnika – pružatelja medijske usluge satelitom kabelom, internetom i drugim dopuštenim oblicima prijenosa kojem se kao vlasnik navodi Dario Kozjak, prenose hrvatski mediji.

Sjedište kompanije je u njemačkom gradu Hanauu, a osim televizijskog programa na internetu, taj nakladnik emitira program i na Hrvatskom radiju Frankfurt. Na službenim stranicama CROTV HD-a navodi se kako njihova ”koncesija za za Iptv kabel Satelitsku distribuciju vrijedi 10 godina od 17. juna 2021.” te da ju je izdala Agencija za elektroničke medije Zagreb.

Navedeni pružatelj medijske usluge ima dopuštenje za emitiranje televizijskog programa putem kabela, satelita i interneta kao i dopuštenje za emitiranje radijskog programa putem satelita, kabela i interneta. U konkretnom predmetu vodi se postupak samo za televizijski program. Što se tiče područja, pružatelj je slobodan emitirati program u bilo kojoj zemlji EU, ističu u AEM-u.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing