Temperature do 38 Celzijevih stupnjeva, tropske noći se vraćaju

Temperature do 38 Celzijevih stupnjeva, tropske noći se vraćaju

Nakon kraćeg osvježenja koje je proteklih dana pogodilo BiH, ljeto se ponovno vraća. Naime, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u idućim danima temperature će se ponovno peti do 38 Celzijevih stupnjeva. Meteorolozi FHMZ-a BiH tako navode kako nas danas očekuje sunčano i vruće. Jutarnja temperatura će biti od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a najviša dnevna od 31 do 37 stupnjeva.

Slično vrijeme zadržat će se i u subotu, dok se u nedjelju očekuje rast dnevnih temperatura. Kada je riječ o bioprognozi, danas će prijepodne biti ugodnije, dok su u drugom dijelu dana moguće reakcije na vrijeme u vidu iscrpljenosti, nervoze i dekoncentracije. Kronični bolesnici trebaju maksimalno reducirati aktivnosti. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je neophodno izbjegavati duže boravke na suncu. U noći su mogući problemi sa snom zbog visokih temperatura i manje svježine.

Američki meteorolozi tvrde kako će se natprosječno toplo vrijeme nastaviti i tijekom jeseni, a temperature od 30 stupnjeva Celzijevih moguće su i početkom listopada. Prema karti koju je objavio Accuweather unutrašnjost Hrvatske očekuje topla jesen, dok će na obali pretežno padati kiša. 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar