Teorije koje “dokazuju” da Hitler nije skončao u bunkeru

Teorije koje “dokazuju” da Hitler nije skončao u bunkeru

Život i misteriozna smrt Adolfa Hitlera glavna je tema vrlo gledane dokumentarne serije koja se bavi raznim teorijama o tome gdje je, kako i kada skončao nacistički vođa

Televizijska serija koja se bavim raznim teorijama o životu Adolfa Hitlera nakon njegove službene smrti 30. travnja 1945. godine, postala je hit u SAD-u.

‘Hunting Hitler’ (Lov na Hitlera) je u dosadašnje tri sezone istražila brojne teorije zavjere o Hitlerovoj smrti.

Tako su ljudi koji su radili na serijalu proputovali razne lokacije – od Španjolske, Argentine i Čilea, a posebna ekipa novinara i bivših pripadnika CIA-e, kao i vojnih časnika, pokušala je dokazati da se Hitler zapravo nije ubio u svom bunkeru.

Glavni voditelj istrage i bivši veteran CIA-e, Bob Baer, rekao je na kraju prve sezone kako povijest nije fiksna na način na koji ju mi promatramo.

– Nikad neću prestati istraživati istinu, a i nikada nisam uzimao prezentirane činjenice zdravo za gotovo, kazao je.

foto: Sivi vuk

Ovo su samo neke od najšokantnijih teorija iz serije:

1. Misterij bunkera i ženske lubanje

U prvim epizodama serije smatralo se kako je smrt Hitlera o kojoj smo mogli čitati u povijesnim knjigama najobičnija laž.

Rusi su prvi ušli u bunker i odnijeli Hitlerove ostatke, no postojeći dokaz, lubanja s rupom od metka, pokazalo se, pripada ženskoj osobi.

– Dok ne budemo imali leš, istraga će i dalje biti otvorena – kazao je Bob Baer.

foto: Sivi vukAdolf Hitler i Eva Braun

2. Bijeg iz Njemačke

Ako Hitler uistinu nije umro u svom bunkeru, gdje je otišao? Tim iz “Lova na Hitlera” smatra kako je postojalo više ruta za bijeg.

Spominjali su se razni tuneli i drugi mogući oblici njegovog izvlačenja iz Berlina, a jedan od najnevjerojatnijih je onaj prema kojemu je izvučen iz Berlina dok je grad bio pod teškim napadima ruske artiljerije.

 

Spominjale su se i rute mogućih izlaza letom, čak i one iz zračne luke Tempelhof, ili s pomoćne piste kod Brandenburških vrata. Kao potencijalne destinacije leta spominju se Danska ili Francova Španjolska, koje bi pružile utočište nacističkom vođi.

foto: Sivi vuk

3. Teorija o bijegu podmornicom

Većina navodnih viđanja Hitlera nakon 1945. bila su u Južnoj Americi, a ne Španjolskoj, tako da se pred istraživačima pojavio problem sigurnog prelaska tako velike udaljenosti. Stoga su razvili teoriju da je putovao podmornicom, a u drugoj sezoni pronašli su i dokaze kojim bi to potkrijepili.

Tako su tijekom posjete hotelu Reina Christina pronašli direktnu vezu od hotela, niz seriju tunela, koji su se mogli koristiti kako bi potajno slali ljude na ocean.

Reuters/Pixsell/WikipediaTEORIJAIstražitelji tvrde: Hitler se nije ubio, nego je otišao na Kanare

4. Bio je skriven i štićen u Argentini

Argentinski desničarski predsjednik Juan Peron bio je nacistički simpatizer te je potencijalno mogao biti i Hitlerov saveznik. Istraživački tim je otkrio nekoliko mogućih građevina, skrivenih mreža i svjedoka, koji bi sugerirali da su nacisti vodili operacije iz Južne Amerike.

foto: Sivi vukPodručje između San Carlos de Barilochea i Villa La Angosture u pokrajini Rio Negro neodoljivo je podsjećalo na Bavarsku, a palača Inalco na Berghof

Misteriozne vojne građevine usred džungle i povezane mreže stražarskih tornjeva i bunkera koje su otkrili idu u prilog njihovoj teoriji da se tu čuvala neka važna osoba. Uz to, otkrili su i tunele izdubljene u planinama, skloništa, kao i svjedoke koji su primijetili visokorangirane naciste koji su bili bliski Hitleru.

5. Bizarna teorija o četvrtom Reich

Možda najluđa teorija je da Hitler nije samo pobjegao, već da je bio potpuno operativan iz Južne Amerike. Serija sugerira da su Hitler i nacisti razvijali ‘Četvrti Reich’ iz Argentine te da su se nadali razviti oružja za masovno uništenje kako bi pobijedili SAD.

 

/Izvor: 24sata.hr/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing