Teroristički napad u Francuskoj: Muškarcu odrubili glavu, snažna eksplozija odjeknula u tvornici

Teroristički napad u Francuskoj: Muškarcu odrubili glavu, snažna eksplozija odjeknula u tvornici

U francuskom gradu Saint-Quentin-Fallavier kod Grenoblea došlo je do islamističkog napada. Prema prvim informacijama muškarcu su odrubili glavu te podigli islamističku zastavu. Napali su i tvornicu u kojoj je došlo do eksplozije. Jedna osoba je mrtva dok je desetak ozlijeđeno. Jedan muškarac je uhićen, a potvrđeno je da se radi o terorističkom napadu. Uskoro će se francuski predsjednik obratiti javnosti.

Francuski predsjednik Francois Hollande prekinuo je svoj posjet summitu u Bruxellesu. Očekuje se obraćanje javnosti.
 

Došlo je do eksplozije u tvornici Air Products u Francuskoj. Napadači su se prema nekim informacijama zaletili automobilom u tvornicu. Jedna osoba je poginula, dok je nekoliko ozlijeđeno, javljaju francuski mediji. Obezglavljeno tijelo muškarca koji je navodno radnik u tvornici je pronađeno. Glava je navodno pronađena pribijena na ogradu. Mirror javlja da su lokalni mediji objavili da su scene zastrašujuće te da je na odrubljenoj glavi pronađena poruka na arapskom.

Premijer Manuel Valls, koji je na službenom putu u Južnoj Americi, naredio je snažnije sigurnosne mjere na “osjetljivim mjestima” blizu tvornic, dok je ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve izvijestio je kako će ubrzo otići na mjesto događaja.
 

Jedan napadač uhićen

Potvrđeno je da je jedan muškarac uhićen. Mirror piše kako se radi o 30-godišnjaku koji je od ranije poznat francuskim tajnim službama. Otvorena je istraga za ubojstvo i pokušaja ubojstva povezanog s terorističkom organizacijom.
Podsjetimo ovaj napad dogodio se gotovo šest mjeseci nakon islamističkih napada u Parizu u siječnju, koji su počeli napadom na redakciju Charlie Hebdoa kada je ubijeno 17 osoba.
net.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar