U TIJEKU DOGOVORI OKO DUGA ELEKTROPRIVREDE BiH PREMA OPĆINI PROZOR – RAMA

U TIJEKU DOGOVORI OKO DUGA ELEKTROPRIVREDE BiH PREMA OPĆINI PROZOR – RAMA

Saznajemo da su u tijeku dogovori oko prihvaćanja duga za koji općina Prozor – Rama tuži JP Elektroprivreda BiH Sarajevo za iznos veći od 4 milijuna KM. Usuglašavaju se iznosi duga, načini plaćanja i svi drugi bitni elementi koji će, po svoj prilici, biti uskoro utanačeni i potpisani u posebnom sporazumu.

Zanimljivo je da je inicijativa za dogovaranje i sporazumijevanje potekla od ljudi iz Elektroprivrede, preciznije od rukovoditelja HE Jablanica, koji sa razumijevanjem uvažavaju navode općine Prozor – Rama o potrebi drugačijeg modela plaćanja naknada po osnovu proizvodnje električne energije. Inicijativa za dogovaranje prihvaćena je od općine Prozor – Rama kao način kojim se čuvaju interesi javnog sektora, u ovom slučaju i Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH i općine Prozor – Rama.

Potpisivanje sporazuma značiti će uplatu razlike, ali i dvostruko veće uplate Elektroprivrede BiH u općinski proračun za naredno dugogodišnje razdoblje, što je od posebne važnosti za nova planiranja i za nove radove koji očekuju ovu općinu.

Sa drugim elektroprivrednim poduzećem, JP Elektroprivreda HZ HB Mostar, nema nikakvih sličnih dogovora niti sporazuma, iako su od strane općine bili pozivani na primjenu zakona. Potraživanja po ovom osnovu su prepuštena sudovima i neće biti rješavana uskoro.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar