Titanic ipak nije potonuo zbog ledenjaka?

Titanic ipak nije potonuo zbog ledenjaka?

Novi dokazi pokazuju da je došlo do požara u trupu broda tri tjedna prije nego što je Titanic zaplovio iz Southamptona prema New Yorku

Jedan od najtragičnijih brodoloma ikad, onaj u kojem je potonuo Titanic, možda ipak nije prouzročio udar ledenjaka. Na Titanicu, o kojem je snimljen istoimeni film, u travnju 1912. godine poginulo je više od 1500 ljudi nakon što se brod zabio u golemu santu leda usred Atlantskog oceana.

Novi dokazi pokazuju da je došlo do požara u trupu broda tri tjedna prije nego što je Titanic zaplovio iz Southamptona prema New Yorku, piše Metro.

Novinar Senan Molony proučavao je rijetke fotografije koje je snimio glavni električni inženjer broda prije nego što je Titanic isplovio iz luke. Primijetio je velike crne mrlje u unutrašnjosti broda baš na mjestu gdje ga je kasnije probio ledenjak.

Mrlje su vjerojatno nastale zbog požara u jednoj od prostorija s kotlovnicama. Kada je brod naletio na ledenjak, čelični je trup zbog požara bio preslab i popucao je pa je došlo do potonuća broda.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar