Tko je od hrvatskih stranaka prijavio kandidata za člana Predsjedništva BiH na sljedećim izborima?

Tko je od hrvatskih stranaka prijavio kandidata za člana Predsjedništva BiH na sljedećim izborima?

Ovjera političkih stranaka i neovisnih kandidata za sudjelovanje na Općim izborima Bosne i Hercegovine traje do 4. lipnja 2022 godine.

Stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora BiH nastupit će na Općim izborima u našoj zemlji i imati će jednog zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH,  a kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva predložiti će HDZ BiH kao najjača snaga unutar HNS-a.  Ostale stranke s hrvatskim predznakom, koje nisu u sastavu HNS-a, također nisu prijavile člana za Predsjedništvo BiH.

HDZ 199O koji je do sada bio najveća oporbena stranka unutar hrvatskog naroda u BiH i u svim izbornim procesima do sada je imao kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali ove izbore nije iznjedrio kandidata, što dosta govori o promjeni političkog smjera ove stranke. Najbolji primjer ovakvog djelovanja je izborni rezultat ove stranke na loklanim izborima u Mostaru.

Postavlja se pitanje da li je unutar hrvatskog naroda do kraja ugušen politički pluralizam i da li su stranke unutar HNS-a uistinu postale produžena ruka HDZ-a BiH i Dragana Čovića ?

Treba napomenuti da je svaki drugi Hrvat s pravom glasa stavio  svoj potpis, barem tako pokazuje računica SIP-a za neku od stranaka članica HNS-a. Sudeći prema prijavama “potpisalo” se gotovo 80.000 Hrvata.

https://www.izbori.ba/Documents/Izbori_2022/Pregled_prijavljenih_politickih_stranaka_Opci_izbori_2022_preliminarni.pdf

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar