• Tko je slijedeći???
  • Tko je slijedeći???
  • Tko je slijedeći???

Tko je slijedeći???

Tko je slijedeći??? Ovo je jedino pitanje koje se ovih dana postavlja među hrvatskim braniteljima, pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane.

Uhićenje desetorice pripadnika HVO-a iz Orašja, a među njima i generala i drugih visokih čanika izazvalo je veliku zebnju među Hrvatima u BiH.

Tko je uhapšen i zašto? Uhapšeni su  branitelji  koji su sa svojim mještanima sačuvali taj mali posavski dio, a ne spominje se nigdje tko je protjerao više od 200 tisuća Hrvata iz Posavine. Ne spominju se nigdje stradanja Hrvata Križančeva sela, Uzdola, Kraljeve Sutjeske, Travnika i brojnih drugih mjesta gdje su živjeli već tisućljećima. Zašto je to tako? Pođimo redom s nekoliko zanimljivih podudarnosti.

Unutar pravosuđa i tužiteljstva u BiH nalazi se mizeran broj Hrvata, a ministarstvo pravosuđa već treći mandat drže Hrvati. Ne zbog pravde i pravičnosti već zbog stranačkog šefa.

Dragan Čović i Milorad Dodik imali su nekoliko susreta netom prije planiranog hapšenja. Zanimljivo bi bilo znati o čemu su razgovarali tijekom srdačnog druženja. Posljedice smo vidjeli.

covic i dodik (1)

HDZ BiH se uopće nije oglasio u svezi s ovim hapšenjima. Oglasio se Odbor za branitelje HNS-a. Zašto? Zato što se HDZ-e BiH krije iza Hrvatskog narodnog Sabora kada nešto zagusti.

Svega par dana nakon posjeta predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića stigao je odgovor što BiH misli o odnosima s Hrvatskom kada hapsi njezine državljane.  Sad ćemo vidjeti koliko se Vlada RH i Sabor zaista bore za Hrvate BiH. Hoće li sve ostati na saborskim raspravama  i kuloarskim podbadanjima…

Jeli ovo definitivno cementiranje Republike Srpske koja je „očišćena“ od Hrvata? Uzmemo li u obzir da su rezultati lokalnih izbora u Srebrenici išli na ruku upravo RS-u, a Orašje ostalo okruženo teritorijem tog ratnog plijena  onda je jasno koji je konačni cilj; čist i povezan teritorij tvorevine koja je nastala na ratu i genocidu.

Etnicka karta BiH

Dok se vode te salonske rasprave, pada noć nad Bosnom i Hercegovinom, uvlači se strah među branitelje i sve Hrvate. Pitaju se tko će  biti slijedeći  uhapšen s prvim pijetlovima.

Dnevno

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing