Tko je to najveći državni parazit u BiH koji je od građana uzeo 100 tisuća KM u pandemijskoj 2020. godini

Tko je to najveći državni parazit u BiH koji je od građana uzeo 100 tisuća KM u pandemijskoj 2020. godini

Najveći državni parazit u najtežoj poslijeratnoj godini, prošlogodišnjoj pendemijskoj, bio je Jakov Galić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, piše portal inforadar.ba. Galić je u džep strpao skoro 100.000 KM! (preciznije, 96.738 KM).

Osim ukupnih godišnjih primanja u iznosu oko 70.000 KM, Galić je mrtav-hladan od građana BiH uzeo 29.000 KM na ime otpremnine, otišao na dan u mirovinui već sutradan se našao na redovnoj plati koju financiraju građani BiH.

Interesantno je da je Galić (Socijalistika partija) u Parlament ušao na osnovu kompenzacijskog mandata. Prema podacima iz Parlamenta, od početka mandata Galić nije postavio niti jedno zastupničko pitanje (!), pa je njegove odluka da se počasti optremninom i od poreskih obveznika BiH faktički otme skoro 100.000 tim prije je bezobraznija, nemoralnija, nevjerojatnija.

S druge strane, Galiću se ne može osporiti rušilačka podrška u vidu opstrukcija svih procesa od interesa države. Podsjećamo, upravo je njegova podignuta ruka prošlog svibnja, u vrijeme kada je u državi zbog pandemije sve stalo, trebalo da potvrdi odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, na čemu je koalicija SNSD-HDZ insistirala, dok su stranke sa sjedištem u Sarajevu to opovrgavale.

Taj zakon su zajedno predložili isti oni zastupnici koji su lani naplatili bez privilegija svaki pojedinačno oko 70.000 KM, uključujući i naknade za lažne odvojene živote, izmišljene privilegije „obilaska izbornih baza“itd.

Ovaj su Zakon, osim Galića, inicirali poslanici: Nebojša Radmanović, Snježana Novaković-Bursać, Nenad Stevandić, Nenad Nešić, Obren Petrović, Dragan Bogdanić, Sanja Vulić, Ljubica Miljanović, te njihove kolege iz hrvatskog bloka Borjana Krišto, Nikola Lovrinović, Mijo Matanović, Predrag Kožul i Darijana Filipović.

Upravo u tom mjesecu, svibnju 2020. godine, Galić je postao umirovljenik, na dan odlazi da bi potom bez imalo srama od građana BiH uzeo 29.000 KM „otpremnine“ i već sutradan se vratio na poslaničku plaću.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing