Tko prolazi na Euro ako i Turska i Hrvatska i Wales budu imali po 16 bodova

Tko prolazi na Euro ako i Turska i Hrvatska i Wales budu imali po 16 bodova

Ako Wales do kraja kvalifikacija pobijedi Tursku i Armeniju, a Hrvatska slavi protiv Latvije i Armenije, tri bi reprezentacije imale 16 bodova – Turska, Wales i Hrvatska.

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijama više ne ovisi samo o sebi, već joj sudbinu Eura 2024. kroje i ostale reprezentacije skupine.

Put u Njemačku kvalifikacijama će osigurati po dvije reprezentacije svake skupine, a iz skupine D ulaznicu za glavni turnir i matematički već ima Turska.

Hrvatska se trenutno nalazi na trećem mjestu na tablici s deset bodova, jednako koliko ima i Wales koji je mjesto ispred zbog boljeg međusobnog omjera

Ako Wales do kraja kvalifikacija pobijedi Tursku i Armeniju, a Hrvatska slavi protiv Latvije i Armenije, tri bi reprezentacije imale 16 bodova – Turska, Wales i Hrvatska.

U tom slučaju, gledali bi se bodovi osvojeni u međusobnim ogledima i Hrvatska bi bila najlošija u tom ‘trokutu’ sa samo četiri boda (pobjeda i poraz protiv Turske, remi i poraz protiv Walesa). Turska bi imala šest bodova u tom trokutu (pobjeda i poraz i protiv Hrvatske i protiv Walesa), a Wales sedam (pobjeda i poraz protiv Turske, pobjeda i remi protiv Hrvatske).

Vatreni se nadaju barem jednom kuksu Velšana. No, treba naglasiti kako su Hrvatskoj zahvaljujući plasmanu na Final Four Lige nacija osigurane i dodatne kvalifikacije.

Foto: Nick Potts/Pixsell

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar