Tko su najveći dužnici  za porez u BiH

Tko su najveći dužnici za porez u BiH

Uprava za neizravno oporezivanje objavila je ažuriranu listu dužnika neizravnih poreza. Na listi se nalaze svi dužnici čiji je dug veći od 25 tisuća maraka.

Zaključno s 30.11.2020. godine, broje više od dvije tisuće dužnika PDV-a i akciza te oko 87 carinskih dužnika.

Najveći PDV i akcizni dužnik je i dalje poduzeće GRAS Sarajevo s preko 21 milijuna maraka duga. Slijedi Bosmal s preko 10 milijuna dugovanja. Treća je kompanija Monter iz Brčkog s preko 7.5 milijuna maraka duga.

Na četvrtom mjestu je Federalna direkcija robnih rezervi s dugom od preko 6.2 milijuna maraka. Na petom mjestu je Radiotelevizija Bosne i Hercegovine s dugom od skoro pet milijuna maraka.

Valja dodati kako je jedan od PDV i akciznih dužnika i Grad Mostar koji ima neizmirene obveze u iznosu od 281,793.00 maraka.

Što se tiče carinskih dužnikaUnis fabrika cijevi iz Dervente duguje preko 25.6 milijuna maraka. Drugi na listi je Euro Lab iz Banjaluke s dugom od preko četiri milijuna maraka. Centrum Bus je treći s dugom od preko 3.7 milijuna maraka. Vimar Visoko je četvrti, duguju preko 2.5 milijuna maraka.

Svi obveznici koji ne žele da se nađu na javno objavljenoj listi dužnika i time ugroze svoju poslovnu reputaciju, trebaju izvršiti uplatu dugovanja po osnovu neizravnih poreza. U dokumentima ispod nalaze se svi dužnici čiji dug je veći od 25.000 KM.

Carinski dug na dan 30.11.2020.
PDV I AKCIZNI DUŽNICI NA DAN 30-11-2020

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing