Tko šuti, ne čini se glup

Tko šuti, ne čini se glup

Inteligencija je, primjerice, ne ponavljati isto u nadi da ćeš dobiti nove rezultate. Tako sam ja svoju lekciju o cijepljenju već davno naučio, još prije pandemije djeljive isključivo osmim prostim brojem, kojoj ne želim dodatno nabijati klikove.

Piše: Igor Božović

Majku su mi tada spominjali u negativnom smislu ovi što vjeruju da su autizam i Down rezultat cjepiva, a to su zapravo oni isti koji smatraju da Bill Gates čipira cjepivom. Je li, što kaže onaj meme, ako su oni protiv gripe čipirali ljude, onda smo mi besežiranjem dobili kompletan video nadzor, analogni. Zato, samu ću vas uputiti da ne propustite Pirketovo razmišljanje od petka, a ja, e meni ne pada na um opet s glupanima raspravljati o istoj temi. Ali me svejedno natjeralo to da se zamislim.

Integracije i vraćanje 2G mreže

Znači, ponedjeljak je i dolazi Oliver Varhelyi ispitati što ima novo u susjedstvu u pogledu proširenja. Zanemarit ću činjenicu da nije potpisan u vijestima, znalo se i meni dogoditi da neko ime ne pročitam, srećom, imam dobre urednike pa zovu i upitaju, a materet’ kotije ovo? Nego Najljepša izlazi za govornicu i kaže mrtva-hladna:

“Želim reći kako je naše opredjeljenje, da iz ove situacije moramo svi zajedno naći načina da provodimo naše preostale reforme. Ne smijemo ni na kakav način dozvoliti da dođemo do zastoja na bilo koji način. Znam, svjesna sam da postoji jako puno izazova…”

I sad se ja pitam koji su to svi. Nešto ne pamtim da sam ikad izrazio protivljenje donošenju zakona na euroatlantskom putu, ne sjećam se da sam dizao pobunu, iako radim gdje radim i moja institucija je dio 14 prioriteta stabilizacije i pridruživanja. Ne sjećam se da sam ikad pogrešno uplatio porez, doduše, jednom je bila greška od marku i šezdeset pa mi došla kazna od 1000KM zbog neplaćenog poreza, možda netko nešto nije upisao, zaokružio, ne znam. Imam par bodova u vozačkoj, uredno plaćene kazne, i sad sam stvarno zamišljen tko to Borjani smeta na euroatlantskom putu, kako da im dam ruke, noge, krvi…

Mojoj majci osam godina staža nije uplaćeno, prima umanjenu mirovinu, otac je srećom rano počeo raditi, kao maloljetni klinac, pa je skupio dovoljno unatoč tome što su mu ukrali sedam godina. Naravno, pišem slovima da ne mislite kako je tipfeler. I ne hvalim se patnjom, znam ja kako su mnogima od vas štošta uzeli na ime domoljublja i obrane i za dobro naših siledžija i lopova iz tijela izvršne i zakonodavne vlasti. Ali evo se pitam, jeste li vi glupi da im još jednom pušite tu istu priču? Ono, da je Zemlja ravna ploča, da nas truju zrakoplovima, da ptice ne postoje, samo vladini dronovi, to još ima neke logike, makar se brzo rasprši, ali da se SVI MI moramo naći načina da provedemo preostale reforme… Evo, reci koje, Borjana, Najljepša naša! Tvoje želje moja su zapovijed!

Do mene je, sorry!

Pitam se jesam li ja taj koji blokira izgradnju autocesta i bere milijune i kad veće tako šakom i kapom uzimam, kako me nije stid pa neću da zakrpim, eno mi na ulazu od gelera u ratu odlomljena fasada i eno se voda godinama spušta niz ulaz, sve se mrvi okvir oko stakla na ulazu.

Pitam se jesam li ja taj koji blokira reformu pravosuđa i pritom migolji vlastima na svaki mogući način, a i kad je već tako, što onda sebi nisam prodao neki fin plac za solare i prikupio dozvole za, ne znam, makar protočnu akumulaciju na Bregavi, kad ta rijeka dolje u mom kraju pumpa vodu i naprijed i natrag, vascijelu godinu bi okrećala turbina. Pitam se jesam li ja taj koji blokira reformu javnih medija, pritom štedeći svojoj stranci milijune na reklamiranje bez presedana, blateći protivnike i hvaleći ove naše, a kad je već tako, što ne otvorih jućub kanal sa nekim potkastom u kojem ćemo samo blatit anamonjiove, a ja ću bit poznatiji od Emele i Čerkuča zajedno. Bit ću k’o Muđa i mama će mi imati marketinšku kompaniju i ićemo na PR Days.

Pitam se jesam li ja taj koji ne da se Dan Grada Mostara izabere po prvom spominjanju mjesta, kao u svim normalnim europskim sredinama i što li na taj način zavaravam mase u predizbornoj godini i tjeram da se vjersko-političke zajednice obraćaju Sudu u Strazburu jer im Grad nije dao dozvolu da grade Mevlanu, a kad sam već takvo govno, što onda nisam pred Ustavnim sudom postavio pitanje Bosanskog Narodnog Pozorišta jer ako ne valja hrvatsko, onda ne valja ni bosansko. Valjda je Bosanskohercegovačko i jedno i drugo. I pitam se jesam li ja taj kojem pucaju vodovodi i raskopane su mi ceste i kolektori mi prašinu skupljaju, a pritom najavljujem izgradnju reciklažnog dvorišta koje je otvoreno 2008. godine u krugu deponije Uborak. A kad sam već takvo lažljivo đubre, što sebi pod prozor ne tovarim tako vrijedne sirovine.

Glupan se ne može promijeniti, Boža!

Iskreno, da postoji piletina iz humanog uzgoja, i da postoji mlijeko bez prevelike doze antibiotika, i da apsolutno nijedna konzerva ribe iz supermarketa nije iz održivog izlova, i da ništa ne radimo po pitanju uklanjanja mikroplastike iz okoliša, i da se električni auti pune na dizel i ugalj… pa to već svi znate. Ali kako i dalje pušite istu priču da oni k’o biva sad nešto rade po pitanju euroatlantskih procesa, sad ono nakon što su desetljećima na vlasti, evo Genjac tek odnedavno nije, a ne znači da se neće vratiti u epskom filmskom nastavku Lassie se vraća…

Kako, stvarno?! Jeste li glupi? Ili lijeni? Ili oboje? Umjesto da im majke spominjete u negativnom kontekstu i da ih pljujete i gonjate kao braća iz tuzemstva Novosađani. Ne razumijem. Možda je stvarno do mene? Borjana, daj da vidim gdje ste to zapeli, dvije glave su pametnije od jedne, nemoj da mažemo oči Varhelyiju (i to, tko vjeruje da oni samo ne kupuju mir u BiH, i taj je majke mi moje, one što je antivakseri spominju, i taj je glup k’o topolove naćve – ono samo za mlatit sjekirom odanj’).

Izvor: bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar