I to je BiH: Službenik općine Novi Grad Sarajevo propao kroz strop

I to je BiH: Službenik općine Novi Grad Sarajevo propao kroz strop

Službenik Općine Novi Grad propao je u ponedjeljak kroz strop s drugog kata, zajedno sa stolicom, propao na prvi. Kako izvještava Dnevni avaz, upao je u urede Porezne uprave, koje su smještene u općinskoj zgradi ”Samo pukom srećom, jer je pao prvo na ormar pa onda na pod, a ne nekom od uposlenika na glavu, ovaj bizarni slučaj završio je bez većih posljedica”, piše Avaz navodeći kako je ipak nakon nesreće Hitna pomoć odvezla općinskog činovnika u Urgentni centar Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš, gdje mu je ukazana liječnička pomoć.

Doktorica u Općoj bolnici koja je primila službenika rekla je sarajevskim novinama da je dobro prošao. ”Pacijent ima uganuće zgloba desne noge, ogrebotine ispod koljena, a iščašio je i skočni zglob. Rekao je da je pao s visine od tri metra i da mu pomoglo to što je prvo pao na ormar, pa onda na pod”, rekla je doktorica. Avaz navodi kako su ”općinari bili u čudu, posebno zbog činjenice da je Općina, na čijem je čelu Semir Efendić, u obnovu zgrade i prostorija prije godinu i pol uložila čak 1.300.000 maraka”.

Direktor Porezne uprave Šerif Isović potvrdio je za Avaz da se incident dogodio. Kazao je da su prostorije unajmili od Općine Novi Grad te da će tražiti detaljnije informacije i s predstavnicima Općine sagledati sve detalje o incidentu, kako se desilo i tko će sanirati štetu.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar