Tragedija kod Prijedora: U padu aviona smrtno su stradali instruktor letenja i njegova 21-godišnja kći

Tragedija kod Prijedora: U padu aviona smrtno su stradali instruktor letenja i njegova 21-godišnja kći

Danas je malo nakon 15 sati na području Prijedora u BiH pao manji sportski avion.

Policija još nije službeno objavila službene informacije o stradalima i ozlijeđenima, kao ni o broju osoba koje su bile u avionu.

Poginuli pilot i njegova 21-godišnja kći

Kako javlja Srpska.info u nesreći su stradali dugogodišnji instruktor letenja Ljubiša Aramanda i njegova kćerka Andreja.

Ljubiša Aramanda je bio i instruktor jedriličarstva i pilot, bio je planinar, član PD “Klekovača” i predsjednik Planinarskog saveza RS. Radio je u Elektrodistribuciji Prijedor. Njegova kćerka je nedavno počela raditi u Gradu Prijedoru.

Očevici su za Srpskainfo ispričali su da je Aramanda danas sa kćerkama došao na aerodrom.

“On i starija kćerka su sjeli u avion da se provozaju. Čim je poletio izgubio je kontrolu i poslije par minuta je pao”, rekao je očevidac za Srpskainfo.

Agencija Srna javlja da mjesto nesreće osiguravaju pripadnici PU Prijedor, a prisutni su i pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice. Na mjesto nesreće došao je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor..

Oglasilo se Tužiteljstvo BiH: Prikupit će se svi podaci

S nesrećom je upoznato Tužiteljstvo BiH, a dežurni tužitelj je izdao upute policijskim agencijama i nadležnim tijelima za civilno zrakoplovstvo.

“Bit će izvršeno prikupljanje svih podataka i dokumentacije o navedenom letu, zrakoplovu, mjestu uzlijetanja, predviđenom kretanju, kao i osobama koje su upravljale i nalazile se u letjelici, kao i svim drugim okolnostima, potrebnim za utvrđivanje svih činjenica povezanih s nesrećom u kojoj ima smrtno stradalih osoba”, priopćili su iz Tužiteljstva BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing