Tragikomično

Tragikomično

Hrvatski član predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH, Dragan Čović, razgovarao je sa novinarima Hrvatskog medijskog servisa i svojim izjavama zaprepastio javnost.

„ Ne da se kaska s izgradnjom autoceste, autocesta se kroz Hercegovinu uopće ne gradi. Nemamo ni jednog kilometra izgrađenog. Od tristo potencijalnih kilometara koridora 5c od juga do Save, izgrađeno je tek par kilometara u Hercegovini, od Bijače i onda dolazite na jednu lokalnu cestu gdje vam je svetište, gdje ljudi do Međugorja dolaze maltene makadamskim putem. I time se pokazuje odnos prema čitavoj Hercegovini, ne samo prema Hrvatima“, izjavio je Čović za Hrvatski Medijski Servis.

Što reći?

Kako razumjeti ove riječi?

Dragan Čović je hrvatski član Predsjedništva BiH kao najvišeg izvršnog tijela u ovoj zemlji.

Dragan Čović je postavio sve, doslovno SVE, hrvatske članove nadzornih odbora javnih poduzeća od državne do županijske razine, SVE hrvatske članove nadzornih odbora ili upravnih vijeća brojnih agencija,  zavoda, uprava, ustanova…

Dragan Čović je postavio i SVE ministre u SVE vlade u kojima Hrvati imaju mogućnost imenovanja  ministara, i to od razine Vijeća ministara BiH do razine svih županijskih vlada. U tom smislu Dragan Čović je postavio na čelo Ministarstva prometa i komunikacija FBiH Denisa Lasića. A upravo je to Ministarstvo nadležno da vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Zašto se Dragan Čović tek sad, 3 godine nakon što je izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, „naljutio“ na SDA koji, po njegovoj izjavi, opstruiraju izgradnju auto ceste kroz Hercegovinu?

Zašto Dragan Čović nije dogovorio, i zašto sad ne dogovori aktivnosti na uspostavi ravnopravnog odnosa u oblasti izgradnje auto puta koridora C5 sa svojim suradnicima, osobama koje zauzimaju iznimno visoke položaje u ovoj državi?

Teško je prihvatiti misao da Dragan Čović sve nas niže rangirane Hrvate smatra naivnima pa nas gurka da zaključimo kako je on kao dobar za Hrvate a SDA mu ne da to pokazati. Nešto je drugo po srijedi.

U svakom slučaju, nešto u izjavi Dragana Čovića danoj Hrvatskom medijskom servisu „ne štima“.

Što, vidjet ćemo uskoro.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar