Trnoviti put “kineskog ledenog dječaka”

Trnoviti put “kineskog ledenog dječaka”

Dječak koji je postao poznat zbog fotografija koje ga prikazuju smrznute kose i obrva te natečenih ruku, ponovno svaki dan prolazi svoj trnoviti put pješačenja do škole.

Životna svakodnevica osmogodišnjega Wanga Fumana je pješačenje 4,5 km od kuće do škole, pri čemu nerijetko mora podnositi debele zimske minuse. Jednoga takvoga dana fotografiran je u školskoj učionici smrznute kose i obrva, i natečenih ruku od hladnoće te je ubrzo postao poznat u svijetu kao “kineski ledeni dječak”.

Premda je to, kako izvještava AsiaNews, pokrenulo lavinu dobrotvornih akcija kada je ovaj školarac dobio toplu odjeću i bio upisan u privatnu školu u Zhaotongu, u jugozapadnoj provinciji Yunnan, ipak je sve to bilo kratkoga vijeka.

Naime, ni tjedan dana poslije, dječakov otacWang Gangkui, bio je zamoljen da svoga sina uzme i ponovno ga odvede u državnu školu do koje će morati pješačiti.

“Ja sam nepismen čovjek i ne mogu razumjeti zašto nas je ova škola izbacila”, rekao je Wang za South China Morning Post.

Mali Fuman je također bio zbunjen te je govorio kako mu se sviđa nova škola: učitelji su bolji; tamo je boravio tako da nije morao pješačiti; a i hrana je bila bolja.

Ravnatelj škole, koji je tražio da ga se u javnosti oslovljava samo prezimenom Yang, istaknuo je kako su mediji i inspekcija postali nepodnošljivi. Rekao je da je još uvijek želio pomoći dječaku, ali na drugačiji način. Dao je Fumanovu ocu 15 000 yuana (2 340 US dolara) prije nego je otišao sa svojim sinom.

Otac je pak objasnio kako trenutačno ne radi, unatoč tomu što je prihvatio bolje plaćeni posao u državnoj građevinskoj tvrtci u Zhaotongu, koji je došao nakon zanimanja medija za njegova sina. Dao je otkaz na svom prethodnom radnom mjestu u glavnom gradu provincije Kunmingu, kako bi preuzeo obećani mu posao koji je bliže njegovoj kući, a dnevnica bi bila 200 yuana. Međutim, kompanija mu je sada rekla da trenutačno nemaju posla za njega.

I tako se životni put “kineskog ledenog dječaka” nastavlja trnovitim stazama… No, tko zna, možda baš on preko trnja dospije do zvijezda.

KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar