TRODNEVNA PROGNOZA: U Hercegovini u večernjim satima slabije padavine

TRODNEVNA PROGNOZA: U Hercegovini u večernjim satima slabije padavine

U Bosni i Hercegovini jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bugojno -5; Bjelašnica, Ivan-sedlo, Jajce, Livno i Zenica -4; Sanski Most -3; Banja Luka, Doboj, Mostar, Prijedor, Sarajevo i Tuzla -2; Drvar -1; Bijeljina i Grude 0; Gradačac 1; Neum 3; Bihać 4°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944Pa, za 1hPa je veći od normalnog i opada.

Danas će prolazno naoblačenje sa zapada u Bosni i Hercegovini uvjetovati padavine u drugoj polovici dana. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. Padavine su većinom u Bosni. U Hercegovini u poslijepodnevnim i večernjim satima slabije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.

U Sarajevu postepeno naoblačenje prije podne. Kiša se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

 

U četvrtak, 18.02.2021., u većem dijelu zemlje će prevladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

 

U petak, 19.02.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar