Tropletov natječaj za literarne radove učenika na temu susreta

Tropletov natječaj za literarne radove učenika na temu susreta

Potičući ljubav prema materinskome jeziku i trajno zanimanje za pisanu riječ, Upravni odbor Hrvatske kulturne zajednice Troplet, u povodu svetkovine sv. Josipa, zaštitnika hrvatskoga naroda, očeva i naše Zajednice, objavljuje

NATJEČAJ
za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola

Teme natječaja su sljedeće:

●   Za osnovne škole: Susresti prijatelja

●  Za srednje škole: Snaga susreta

Ovogodišnje teme natječaja su usmjerene kulturi i važnosti susreta kao preduvjeta izgradnje osobnoga i zajedničkoga identiteta, osobito u ovo krizno vrijeme straha kada prisilno i fizički jedni od drugih udaljeni stojimo pred neizvjesnom budućnosti.

Pravo sudjelovanja imaju učenice i učenici svih osnovnih i srednjih škola. Radovi, prozni ili poetski, moraju biti napisani na hrvatskom jeziku, sadržajno odgovarati temi natječaja i biti nadahnuti kršćanskim vrjednotama. Tekstovi radova trebaju biti napisani na računalu, na najviše tri stranice teksta. Učenici se na natječaj mogu prijaviti preko svojih škola ili samostalno. Pristigle radove će ocijeniti prosudbeno povjerenstvo priznatih stručnjaka za hrvatski jezik i književnost.

Po pet najboljih radova u obje kategorije dobit će pohvalnice, a po tri najbolja rada i novčane nagrade:

Prvo mjesto: 200,00 KM

Drugo mjesto: 100,00 KM

Treće mjesto: 50,00 KM

Natječaj je otvoren od svetkovine sv. Josipa (19. ožujka 2021) do blagdana sv. Josipa Radnika 1. svibnja 2021.

Radove s obveznim osobnim podatcima (ime i prezime, adresa, telefon, mjesto, škola i razred) potrebno je dostaviti poštom ili osobno, najkasnije do 1. svibnja 2021. godine na adresu:

Hrvatska kulturna zajednica TROPLET

Kneza Trpimira

888000 MOSTAR

s naznakom (za natječaj)

Imena najuspjelijih autora bit će objavljena do 10. lipnja 2021. godine u tiskovnim i elektronskim medijima te na internetskoj i facebook stranici HKZ Troplet. Cjelovite pobjedničke radove objavit ćemo na našoj stranici i u Zborniku izabranih radova s Natječaja.

Sve ostale informacije mogu se zatražiti elektronski na adresi [email protected]

Upravni odbor HKZ Troplet

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar