Tvornica koja pravi pogon u Rami otvorila novu halu u kojoj će praviti električne dostavne automobile

Tvornica koja pravi pogon u Rami otvorila novu halu u kojoj će praviti električne dostavne automobile

U vrijeme kada se svijet suočava sa mnogobrojnim izazovima, GS-tvornica mašina Travnik d.o.o. nastavlja širenje proizvodnih kapaciteta. Simbolično, u godini kada GS TM Travnik obilježava 70 godina postojanja, otvorena je još jedna proizvodna hala ukupne površine 3.230 m2, vrijedna 2.5 milijuna KM u kojoj će se proizvoditi električno dostavno vozilo.

Radi se o vozilu koje je namijenjeno za dostavu paketa i pošiljki i njegova namjena je zaista široka, piše akta.ba.

“Denis, Emir, Amir i Ejub – to je tim koji je prethodne dvije godine radio na jednom razvojnom projektu, a radi se o električnom dostavnom vozilu čija je namjena optimizacija usluge dostave paketa pošiljki u urbanim sredinama. Trenutno nam je fokus logističke kuće i tu vidim najveću primjenu.

U nastavku želimo integrirati neke ideje kao što je pogon na hidrogen, integracija platforme za kompletan vozni park. To su neke ideje kojima težimo u narednih nekoliko godina”, kazala je R&D project leader u kompaniji Lejla Zvrko-Spahić.

Iskustvo vozača i njihova sposobnost da uspješno završe svoje zadatke bili su prioritet u kreiranju ovog vozila. Inovativne promjene u dizajnu, nove tehnologije, proizvodni procesi i tehnike i tim mladih ljudi sa velikim ambicijama imaju misiju da daju život vozilu po nazivu EVO koji će riješiti probleme isporuke posljednjeg metra.

Kako je rečeno, cilj je da ovo vozilo bude broj 1 u pružanju udobne i sigurne vožnje. Dizajniran je i proizveden imajući na umu urbano i ubrzano okruženje i bit će najbolje rješenje za transport robe.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing