U akciji "Znak R" privremeno oduzeto 24.000 pari sportske obuće

U akciji "Znak R" privremeno oduzeto 24.000 pari sportske obuće

SARAJEVO, 11. travnja – U pretresima realiziranim u okviru današnje akcije kodnog naziva "Znak R" pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti (sportska obuća) s krivotvorenim robnim znakovima zaštićenih robnih marki: "Nike", "Adidas" i "Converse".

U ovoj akciji oduzeto je oko 24.000 pari sportske obuće, tržišne vrijednosti od oko 850.000 KM, saopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Kako je iz Agencije ranije saopćeno, u koordiniranoj akciji kodnog naziva „Znak R“, policijski službenici SIPA-e i pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje, uz asistenciju pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona i Policije Brčko Distrikta BiH, započeli su jutros pretrese objekata na više lokacija na području Brčko Distrikta i općine Gradačac. 

Spomenute aktivnosti provode se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, s ciljem pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. 

Pretresi se vrše zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela – krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova i to na prodajnim mjestima (štandovima) više pravnih osoba na „Novoj pijaci“ d.o.o Gradačac, čiji su osnivači i vlasnici kineski državljani. 

Izvor: http://fena.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar