U Austriji od danas na snazi lockdown za necijepljene

U Austriji od danas na snazi lockdown za necijepljene

Osobe koje nisu cijepljenje ili preboljele covid u Austriji od danas smiju napustiti svoj stan samo u iznimnim slučajevima poput nabave namirnica, posjeta liječniku ili ljekarni ili odlaska na posao.

Zbog velikog broja oboljelih od covida-19, u Austriji je u ponedjeljak na snagu stupio lockdown za necijepljene, čije će se kršenje kažnjavati s 1450 eura, a vlada razmatra i uvođenje policijskog sata. Brojke u Austriji rastu, u nedjelju je evidentirano više od 11.552 slučaja zaraze, a sedmodnevna incidencija na 100.000 ljudi popela se na gotovo 850.
Osobe koje nisu cijepljenje ili preboljele covid u Austriji od danas smiju napustiti svoj stan samo u iznimnim slučajevima poput nabave namirnica, posjeta liječniku ili ljekarni ili odlaska na posao. Poštivanje te mjere striktno će se provjeravati, a prekršaji će biti kažnjeni kaznama do 1450 eura. Mjere izolacije bit će na snazi ​​za početno razdoblje od deset dana, a usvojile su ih pokrajinske i savezna vlade, ali kancelar Alexander Schallenberg je rekao da su pojedine pokrajine slobodne postaviti još stroža pravila.
Glavni grad Beč već je najavio da će uvesti dodatna pravila koja zahtijevaju PCR test od cijepljenih i oporavljenih građana koji izlaze noću u zatvorene prostore i na svim događajima na koje dolazi više od 25 ljudi. Nadamo se da će ovo potaknuti cijepljenje. Dosadašnjim pooštravanjem mjera već je zabilježen skok u procijepljenosti, rekao je kancelar.
U Austriji je trenutno cijepljeno oko 65 posto stanovništva. Austrijska vlada razmatra i uvođenje policijskog sata noću. Odluka o tom potezu, koji bi se odnosio na cijelu zemlju, bit će donesena u srijedu, rekao je austrijski ministar zdravstva Wolfgang Mueckstein u nedjelju navečer u emisiji ZiB2 ORF-a. “Ograničenje će se primjenjivati ​​od 22 sata”, rekao je.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing