U BiH otvorena prva stomatološka klinika za male kućne ljubimce

U BiH otvorena prva stomatološka klinika za male kućne ljubimce

Svečano otvorenje prve bosanskohercegovačke stomatološke klinike za male kućne ljubimce upriličeno je jučer na Veterinarskom fakultetu, u prisutnosti predstavnika Veterinarske komore Federacije, Udruženja za male životinje, Stomatološke komore Federacije, privatnih veterinara iz BiH, i studenata Veterinarskog fakulteta.

Prva stomatološka klinika za male kućne ljubimce pružat će potpune stomatološke usluga od ultrazvučnog uklanjanja zubnog kamenca sa poliranjem zuba (oralna higijena), otklanjanja zubnih nepravilnosti, ekstrakcije zuba, te endodontološko liječenje zuba, pa sve do liječenja parodontalnih bolesti i stomatitisa.

Dekan Veterinarskog fakuleta Nihad Fejzić ističe da je dogovorena suradnja sa Stomatološkom komorom Federacije BiH u cilju naučno-istraživačkog rada. On je također naglasio da su projekti poboljšanja edukativnih i istraživačkih kapaciteta prioritet.

”Tako da pravimo novu recepciju”, prijemno odjeljenje za naše pacijente koja će biti na najvišim standardima. Također, tokom ove godine ćemo razviti i ortopedske zahvate na našoj Klinici za kirurgiju”, rekao je Fejzić za Fenu. Na novotvorenoj stomatološkoj klinici jučer je počela nastava, a također i prijem pacijenata.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar