U BiH padaju cijene goriva

U BiH padaju cijene goriva

Cijene goriva na pojedinim crpkama u Bosni i Hercegovini od ovog vikenda niže su i do 30 feninga po litru nego prethodnih dana, a pad cijena goriva na svim crpkama u zemlji očekuje se tijekom narednih dana.

Pad cijena na bh. tržištu nafte uslijedio je nakon pada cijene barela na svjetskom tržištu, koja je za oko 30 posto niža nego početkom godine, i u studenom se kreće oko 75 dolara po barelu.

Iz G–petrola, koji upravlja Gazpromovim pumpama u BiH potvrdili su za agenciju Patria da su cijene goriva na njihovim crpkama snižene.

U nekim dijelovima Bosne i Hercegovine, kao što je Bijeljina, cijena dizela je čak i ispod 2 KM, što je najniža cijena litra dizela zabilježena u BiH posljednjih nekoliko godina.

Iz najveće bh. naftne kompanije Hifa rekli su kako je dobro što su se stekli uvjeti za snižavanje cijena goriva u BiH, jer to se neće odraziti samo na standard građana koji se koriste automobilima, već će pad cijene goriva direktno rasteretiti domaće gospodarstvu i poboljšati uvjete poslovanja u zemlji.

Bosna i Hercegovina je i do sada imala najniže cijene goriva u odnosu na regiju.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar