U Čapljini i Stocu potresom oštećeno oko 300 objekata

U Čapljini i Stocu potresom oštećeno oko 300 objekata

Na području Grada Čapljine zabilježeno je preko 200 oštećenja na stambenim i drugim objektima u potresima koji su pogodili Hercegovinu.

– Imamo dosta prijava i jutros i od jučer. Vatrogasci su na terenu i rade na olakšavanju situacije – rekao je u razgovoru za Fenu Mate Jurković, zapovjednik PVP-a Čapljina.

Kako kaže, u potresu od petka lakše su ozlijeđene četiri osobe, dok danas nema nijedna ozlijeđena osoba.

Naveo je i kako je situacija na cestama čista i da nema odrona.

Osvrnuo se i na situaciju s oštećenjima na osnovnoj školi.

– Škola i krovište su popravljeni, no nastava će biti odgođena dok statičari ne odluče je li škola za upotrebu ili ne. Na krovu je bilo devet dimnjaka i to je sve završeno – zaključio je Jurković.

Nastava je odgođena u osnovnim školama “Lipanjske zore” u Višićima i “Vladimir Pavlović u Čapljini.

Na području Čapljine urađena je sanacija dimnjaka i krova Osnovne škole te dimnjaka i krovišta na 11 stambenih zgrada i 55 obiteljskih kuća.

Jutrošnji potres u Stocu nije izazvao veća oštećenja, osim opadanje žbuke i cigle s pojedinih objekata, potvrdio je Feni Milenko Vujnović, iz Gradske službe Civilne zaštite Stolac, ustvrdivši kako su dosad zaprimili 72 prijave oštećenja stambenih objekata.

– Dosad smo zaprimili 72 prijave oštećenih stambenih objekata. Većinom su oštećeni unutarnji zidovi, krovovi, dimnjaci. Imamo četiri-pet slučajeva gdje je gromada stijene probila ili zid ili krov kuće – kazao je Vujnović

Sve su to, dodao je, većinom oštećenja od prvog potresa koji je u petak navečer pogodio Hercegovinu.

U Stocu je danas Dan žalosti zbog smrti Elmire Sefo koja je stradala u potresu.

Dan žalosti proglasio je gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković.

“Iako smo se nakon potresa ponadali da je šteta samo materijalna, razorna snaga prirode odnijela je jedan ljudski život. Ovim putem upućujemo iskrenu sućut obitelji Sefo zbog njihovog gubitka. Naše misli i molitve su u ovom trenutku s njima”, kazao je u subotu Bošković.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar