U cisternoj pronađeno 247 tisuća kutija cigareta vrijednosti 1,3 milijuna KM

U cisternoj pronađeno 247 tisuća kutija cigareta vrijednosti 1,3 milijuna KM

Po nalogu državnog Tužiteljstva realizirane je združena operacija zaplijene cigareta vrijednih 1,3 milijuna maraka.

Aktivnosti su po nalogu Tužiteljstva BiH, realizirali policijski djelatnici SIPA uz potporu uposlenika UIO BiH, Granične policije BiH i policijskih agencija iz oba entiteta.

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA u suradnji sa Upravom za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, izvršili su pretres kamiona –cisterne, u čijoj unutrašnjosti je pronađena veća količina od oko 247 tisuća kutija cigareta, bez odgovarajućih akciznih markica BiH, koje su sa područja Crne Gore prokrijumčarene na područje Bosne i Hercegovine.

Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta na tržištu iznosi više od 1,3 milijuna KM i jedna je od najvećih zaplijena ilegalnih cigareta realiziranih na podučju Bosne i Hercegovine.

U ovom predmetu vodi se istraga za kaznena djela: Organiziranje skupine ljudi ili udruženja za rasturanje neocarinjene robe (članak 215.), Neovlašteni promet akciznih proizvoda (članak 210a.) i Krijumčarenje (članak 214.) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Prilikom realizacije aktivnosti pretresa, uhićen je jedan osumnjičeni, vozač motornog vozila, te su oduzeti dokazni materijali potrebni u postupku.

U združenoj operaciji realiziranoj po nalog Tužiteljstva BiH, sudjelovali su i pružili potporu  Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, UINO BiH, Granična policija BiH, MUP RS, MUP Kantona Sarajevo, MUP HNŽ PU Prozor.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, poduzima inetenzivne aktivnosti u borbi protiv nezakonitosti koje se odnose na krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, kao kaznenih djela kojima se nanosi velika šteta proračunu Bosne i Hercegovine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing