U Domu kulture Prozor-Rama održano predavanje zlouporaba droga i opojnih sredstava

Danas je u Domu kulture Prozor-Rama  učenicima sedmog i osmog razreda OŠ Marka Marulića Prozor održano predavanje na temu „Zlouporaba droga i opojnih sredstava“ s početkom u 9 :30 sati . Organizator predavanja je  OŠ Marka Marulića Prozor u suradnji s Centrom za socijalni rad Prozor-Rama.
 
O problemu ovisnosti o opojnim drogama, alkoholu i kocki govorili su: Milena Latinčić socijalna radnica  Centra za izvanbolničko liječenje ovisnosti  Mostar, Nikolina Palamenta dipl. soc. radnica Centra za mentalno zdravlje Mostar i Marko Romić spec. traumatske psihologije Kluba liječenih ovisnika o kocki (KLOK) Mostar. 
 
Prije samog početka predavanja nazočne je pozdravio ravnatelj OŠ Marka Marulića Prozor gospodin Ivan Prskalo  te se za suradnju zahvalio Centru za socijalni rad Prozor-Rama i Kulturno sportskom centru Prozor-Rama. 
 
Današnji predavači  zamolili su mlade da se u slučaju doticaja s navedenim opojnim sredstvima ili u slučaju doticaja s društvom koje konzumira opojna sredstva obrate za pomoć svojim nastavnicima ili djelatnicima Centra za socijalni rad.  
Upozorili su učenike da izbjegavaju osobe i društva koji konzumiraju opojna sredstva ili su ovisni o kocki. 
 
Naglasili su kako je ovisnost teška kronična bolest koja uništava i pojedinca ovisnika kao i njegovu obitelj  te zdravstveno, ekonomsko i socijalno zdravlje obitelji. 

KSC Prozor-Rama

 
 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar