U eksploziji ispred crkve ranjene dvije osobe

U eksploziji ispred crkve ranjene dvije osobe

Eksplozivna naprava ranila je policajca i civila kada je aktivirana ispred crkve u centru Atene u četvrtak ujutru, neposredno prije početka liturgije i bez upozorenja, javili su policija i državni mediji.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad pred crkvom Svetog Dionizija u bogatom i strogo čuvanom kvartu Kolonaki, koji  graniči s Eksarhinom, kvartom u kome su sukobi između policije i anarhista česti.

Eksplozija se desila oko 07.00 sati ujutru po lokalnom vremenu, neposredno prije nego što je crkva trebala biti otvorena za javnu službu u 07.30 sati.

Policajac i druga osoba – koju je identificirala državna TV kao čovjeka konji brine o crkvi – prebačeni su u bolnicu, a policja je okružila područje. Nihove povrede nisu opasne po život, priopćili su zdravstveni zvaničnici.

– Eksplozija nije bila tako snažna. Policajac je povrijeđen po licu i po rukama – izjavio je policijski zvaničnik, koji je odbio da bude identifikovan, Reutersu.

Napadi manjeg obima na poslovne prostore, državne zgrade, policiju i političare nisu neuobičajeni u Grčkoj, koja ima dugi istorijat  političkog nasilja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar