U HNŽ 1438 oboljelih od gripe i ostalih respiratornih infekcija!

U HNŽ 1438 oboljelih od gripe i ostalih respiratornih infekcija!

Zavod za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije do 10. veljače zaprimio je 1438 prijava oboljelih od gripe, bolesti sličnih gripi  i ostalih respiratornih infekcija, saznaje hercegovina.info.

Kako je za hercegovina.info potvrđeno iz Zavoda za javno zdravstvo, radi se o 5 prijava laboratorijski potvrđene gripe, 426 prijava oboljelih od akutnih respiratornih infekcija, te čak 1007 prijava bolesti sličnih gripi.

Zavod za javno zdravstva izdao je i preporuke kojih bi se trebalo pridržavati, s ciljem prevencije, a one su: izbjegavati skupove i zatvorene prostore, koristiti maramice pri kašljanju ili kihanju, često pranje ruku sapunom i vodom smanjuje rizik od oboljevanja.

Epidemiološka služba ZZJZ HNŽ pridodaje i da je cjepljenje protiv gripe najučinkovitija preventivna mjera.

Podsjetimo, kako je hercegovina.info jučer pisala, domovi zdravlja u Hercegovini bilježe povećan broj oboljelih, mahom djece. Roditelji su pozvani da djecu ne dovode odmah po javljanju temperature i da sačekaju par dana, jer se bolest samo brže širi. Broj djece u razredima je prepolovljen, a teško se održavaju i treninzi i druge vanškolske aktivnosti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar