U Italiji za jedan dan od koronavirusa preminule 133 osobe

U Italiji za jedan dan od koronavirusa preminule 133 osobe

Podsjećamo, talijanska vlada donijela je odluku da se regije na sjeveru Italije, u kojima živi blizu 16 milijuna stanovnika, izoliraju zbog koronavirusa.

Talijanski premijer Giuseppe Conte je u nedjelju ujutro potpisao uredbu kojom je zabranjen ulaz u regiju Lombardija, gdje živi više od 10 milijuna ljudi i gdje je finansijski glavni grad Milano.

Ulaz i izlaz je zabranjen i u drugim mjestima, poput Venecije, Modene, Parme, Piacenze, Riminija, Alesandrije, Novara, Padove i drugih. Kretanje je ograničeno za blizu 16 milijuna stanovnika.

Uredba, koja važi do 3. travnja, nalaže izricanje novčanih kazni svima koji su uhvaćeni da ulaze u Lombardiju ili druge regije. Osim toga, zabranjeno je održavanje javnih događaja i naloženo zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Škole će također u cijeloj zemlji biti zatvorene do 3. travnja, dok će se veliki sportski događaji, poput nogometne Serije A, odigrati “iza zatvorenih vrata”.

Vjerske ceremonije poput pogreba i vjenčanja također će biti zabranjene.

Više od 5.800 slučajeva Covid-19 potvrđeno je u Italiji, nakon što je brojka porasla za više od 1.200 u 24 sata.

Svjetska zdravstvena organizacija stopu smrtnosti za COVID-19 – bolest uzrokovanu koronavirusom – procjenjuje na oko 3,4 posto. Istaknuto je da je koronavirus smrtonosniji od sezonske gripe.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar