U Kanadi se temperatura spustila 48 stupnjeva ispod nule

U Kanadi se temperatura spustila 48 stupnjeva ispod nule

Iako je u Kanadi Božić okarakteriziran kao "najzeleniji u povijesti", zima je ubrzo pokazala drugo lice uzrokujući alarmantno stanje s temperaturama i do 45 stupnjeva ispod nule, javlja Anadolu Agency (AA).

Pokrajine Alberta, Manitoba, Saskatchewan, British Colombia i Ontario zahvatila je hladna arktička fronta te se očekuju temperature i do 45 stupnjeva ispod nule. Na jugu provincije Ontario zabilježeni su snježna oluja i ledena kiša.

U provincijama koje se nalaze na obalama Atlanskog oceana, kao što su Nova Scotia, Prince Edward Island, New Brunswick i Newfoundland-Labrador, izdato je upozorenje zbog mogućih poplava, jer je u tim predjelima zabilježena oluja jačine 120 kilometara na sat, kao i obilne padaline.

U nekim dijelovima Kanade otkazana je nastava u školama zbog veoma niskih temperatura, koje su iznosile i do 48 supnjeva ispod nule, kao i zbog visine snježnog pokrivača koji je premašio 40 centimetara.

Vlasti su pozvale građane da ne izlaze iz svojih domova bez velike potrebe te da se uzdrže od vožnje automobila.

Otkazan je i veliki broj međugradskih linija javnog prijevoza, dok neke još uvijek prometuju uz velika kašnjenja.

Za beskućnike su otvorena privremena skloništa, a mediji pozivaju ljude da na broj za hitne slučajeve 911 prijave one koji su bez krova nad glavom ili im prijeti opasnost od smrzavanja.

Metereološka služba Kanade objavila je da u provinciji British Colombia prijeti opasnost od pokretanja lavina.
bljesak.info

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar