U Narodnoj knjižnici Prozor obilježen Svjetski dan knjige i autorskih prava

Jučer, 23. travnja u Narodnoj knjižnici Prozor  obilježen je Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Tom prigodom Narodna knjižnica Prozor  organizirala je domjenak i dodijelila nagrade svojim najaktivnijim i najurednijim članovima u 2014. godini.

Nagrađeni članovi su Lucija Burić, učenica 5 razreda O.Š Marko Marulić koja je dobila knjigu "Hrvatski vladari" koju je napisao Neven Budak, Ivka Brković dobila je knjigu "Tigrova žena" koju je napisala najmlađa dobitnica ugledne nagrade Orange 2011 Tea Obreht, te  Dževad Manov kao najstariji član knjižnice dobio je knjigu “ Noću ispod kamenog mosta“ koju je napisao Leo Perutz, jedno od najljepših i najbriljantnijih djela svjetske književnosti 20. stoljeća.

Kako kaže gospodin Manov, koji je član knjižnice već 45 godina: „Bolji je čovjek, više svjetla ima u njegovoj duši, lakše pobjeđuje životne probleme onaj koji čita knjige“.

Citiramo jednog od najvećih filozofa Sokrata „Knjige su hladni ali pouzdani prijatelji“.

Poruka na ovaj dan je da svi moramo poraditi na poticanju mladih na čitanje počevši od vrtića, škola ali i obitelji koja ima presudnu ulogu u tome.

Samo ljudi koji čitaju imaju razvijen vokabular i lakše se sporazumijevaju s drugima a lakše i rješavaju konfliktne situacije u životu.
 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar