U Njemačkoj prestaju važiti mjere protiv koronavirusa, a nema ni ograničenja ulaska u zemlju

U Njemačkoj prestaju važiti mjere protiv koronavirusa, a nema ni ograničenja ulaska u zemlju

U Njemačkoj u subotu, 8. travnja 2023. godine nakon više od tri godine prestale su važiti mjere zaštite protiv pandemije koronavirusa, ali političari upozoravaju kako koronavirus još uvijek predstavlja zdravstveni rizik.

“Mjere se ukidaju, ali to ne znači da je koronavirus nestao. Oprez i promatranje situacije na terenu i dalje ostaju instrumenti politike zaštite od zaraznih oboljenja”, rekao je glasnogovornik vladajuće stranke Zeleni za zdravstvenu politiku Janosch Dahmen.

Od subote prestaju važiti posljednje mjere poput obveze nošenja FFP2 maske u zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima za posjetitelje. Ove ustanove mogu same odlučiti o pravilima za nošenje maske.

Od 8. travnja prestaju i ograničenje prilikom ulaska u Njemačku vezana uz pandemiju koronavirusa. Mjere poput obveze nošenja maski u javnom prijevozu su ukinute još u veljači.

Pravila o cijepljenju protiv koronavirusa prelaze iz izvanrednog u redoviti sustav zdravstvene skrbi. U Njemačkoj se još uvijek svakodnevno bilježi nekoliko tisuća novih slučajeva zaraza koronavirusom, prenosi RTL.

U četvrtak je, prema Saveznom institutu za zarazna oboljenja, Institutu Robert Koch, na području Njemačke zabilježeno 3.136 novih slučajeva zaraze u usporedbi s prethodnim danom. Unatoč tomu je ministar zdravstva Karl Lauterbach prošlog tjedna rekao kako je pandemija u Njemačkoj ‘uspješno savladana’.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar