U Općinu Prozor-Rama isporučena dodatna oprema za zbrinjavanje otpada

U sklopu „Općinskog programa upravljanja otpadom u BIH“, kojeg financiraju  Švedska vlada putem razvojne agencije „SIDA“ i općina Prozor/Rama, ovih dana u JKP „Vodograd“ d.o.o. Prozor/Rama isporučeno je specijalno vozilo- AUTOSMEĆARA marke Fiat Iveco zapremine 22 m³, odonosno 9t korisne nosivosti. U ranijem periodu u sklopu istog programa je isporučeno 200 komada plastičnih kanti za otpad zapremine 140 l, kao i 150 cinčanih kontenjeri zapremine 1100 l. Vrijednost ukupnog projekta iznosi 236.500,00 € od čega je donacija Švedske ambasade u iznosu od 191.500,00 €, a općine Prozor-Rama u iznosu od 45.000,00 €.

Rezultat je to nastojanja općine Prozor/Rama i JKP „Vodograd“ d.o.o. Prozor/Rama da se unaprijedi stanje u oblasti zaštite okoliša, kao i provedbe Općinskog plana upravljanja otpadom (PUO), koji će obuhvatiti poboljšanje usluge i postupno proširiti pokrivenost prikupljanja i na zakonit način zbrinjavanja otpada na cijelom području općine Prozor/Rama. Općinskim rješenjem oformljen  je i tim za implementaciju plana upravljanja otpadom kao i radna grupa za monitoring implementacije plana upravljanja otpadom za period 2012-2017 godina kojeg čine:
1. Ivana Šarčević
2. Zvonko Faletar
3.Branko Burić.

Krajnji ciljevi su: zaštita ljudskog zdravlja, poboljšanje uvjeta za kvalitetu života, sprečavanje opterećenja i zagađenja okoliša tj. pravo na zdrav i čist okoliš. 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar