U petak izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske

U petak izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske

Završna večer pete Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske održat će se 6. srpnja s početkom u 19 sati, u sportskoj dvorani u Tomislavgradu.

Tom prigodom prikazat će se revija bogatstva hrvatskog narodnog ruha te izabrati djevojka koja po izboru prosudbene komisije najljepše nosi i predstavlja nošnju.

Reviju organizira  Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika. Projekt se održava pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Završnoj večeri i izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, nazočit će predstavnici pokrovitelja, organizatora te dužnosnika iz političkog i javnog života BiH i Hrvatske.

U samoj Reviji i natjecanju sudjeluje 20 djevojka iz cijeloga svijeta čime se ispunjava cilj ovoga  programa – susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture.

Zanimljivim kulturno-umjetničkim programom za sudionice predviđeno je upoznavanje s hrvatskom kulturom te pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Sudionice programa dolaze iz Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Rumunjske, Bolivije, Meksika, Švedske, Mađarske, Austrije, Čilea, Crne Gore, Srbije, Italije, Makedonije, Australije, Kosova, a sudjelovat će i predstavnice zemlje domaćina Revije, Bosne i Hercegovine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing