U ponedjeljak u BiH vjetar jak s olujnim i orkanskim udarima južnog smjera

U ponedjeljak u BiH vjetar jak s olujnim i orkanskim udarima južnog smjera

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje zbog jakih olujnih udara juga u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Upozorenje je izdato za ponedjeljak od 12 do 24 sati”, priopćeno je iz FHMZ.

Tako se sutra očekuje pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. Prije podne ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sa slabom kišom. Poslije podne ili u večernjim satima kiša se očekuje u cijeloj zemlje, a na planinama snijeg. Vjetar jak s olujnim, ponegdje i orkanskim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura od – 2 do 3, na jugu od 5 do 9, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 14 stupnjeva Celzijusa.

Na ovo je ranije upozorio i meteorolog Nedim Sladić.

“Udari vjetra na njemačkom ICON modelu su doista impozantni. U većem dijelu Bosne i Hercegovine se tijekom ponedjeljka sigurno očekuje jako do olujno, povremeno i orkansko jugo, brzine od 70 do 100, lokalno i do 120 kilometra na sat, a na najvišim planinama često i preko 150 kilometara na sat. ICON je iscrtao u Dinardima nevjerojatna 222 kilometra na sat! Srećom, ucrtano područje se nalazi na nadmorskoj visini iznad 2.000 metara nadmorske visine”, objavio je Sladić na Facebooku.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar