U prometnoj nesreći teško ozlijeđen biskup Ante Jozić, liječnici se bore za njegov život

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen biskup Ante Jozić, liječnici se bore za njegov život

Novoimenovani papinski nuncij u Obali Bjelokosti, Biskup Ante Jozić, zadobio je po život opasne ozljede u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer tunelu Sveti Ilija.

Nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a, ima teške ozljede prsnog koša, trbuha, ruku i nogu te unutarnje krvarenje. Odmah po dolasku u bolnicu operiran je, nakon čega je smješten u JIL, priključen na respirator (umjetna ventilacija) te ga, kako doznajemo, očekuju daljnji operativni zahvati, prenosi slobodna dalmacija

U frontalnom sudaru dva osobna automobila u tunelu Sv. Ilija, koji se dogodio danas oko 18:15 sati, teške tjelesne ozlijede zadobila su oba vozača te su hitno prevezeni u bolnicu.

Jedan od ozlijeđenih vozača u prometnoj nesreći u tunelu Sveti Ilija preminuo je u KBC Split, javili su nešto prije 21 sat iz PU Splitsko-dalmatinske. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o osobi s imotskog područja T.L. (24).

Promet je zatvoren u oba smjera te je na pristupnim cestama postavljena signalizacija radi upozorenja vozačima, saznajemo od Željke Radošević iz Odjela za informiranje PU splitsko-dalmatinske.

Do sudara je došlo 50-70 metara nakon ulaza u tunel iz pravca Makarske, s južne strane.

U osobnim automobilima su bili samo vozači, a prema prvim informacijama, kretali su se u suprotnim smjerovima. Za sada nije poznat uzrok nesreće.

Obaviješten je dežurni državni odvjetnik u Makarskoj koji će dati potrebne naloge za provođenje očevida, piše Grude online.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u tunelu Sveti Ilija poginuo, prema neslužbenim informacijama, 24-godišnji vozač s imotskog područja.

Tunel je od 1 sati i 25 minuta otvoren za sav promet.

Sudar se dogodio 50-ak metara od ulaza u tunel, s južne strane Biokova. BMW kojim je upravljao 24-godišnjak našao se u suprotnom prometnom traku, te je došlo do frontalnog sudara s Citroenom. Fotografije s lica mjesta najbolje svjedoče o silini udarca.

Drugi vozač je također zadobio teške tjelesne ozljede i nalazi se u splitskoj bolnici. Kako doznajemo iz svojih izvora u bolnici, radi se od 52-godišnjem visokom crkvenom dužnosniku. Radi se o novom hrvatskom nadbiskupu mons. Anti Joziću. Mons. Jozića je 1. svibnja u konkatedrali sv. Petra u Splitu za nadbiskupa trebao zarediti državni tajnik kardinal Pietro Parolin, piše Dalmacija danas.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar