U Prozor-Rami znatno povećan broj testiranja i oboljelih od koronavirusa

U Prozor-Rami znatno povećan broj testiranja i oboljelih od koronavirusa

Broj inficiranih osoba s virosom Covid-19 u općini Prozor-Rama je sve veći. To je jedan od razloga zbog kojih je nastava u svim školama na području Općine prebačena online.

Velike su gužve na testiranju i traženju liječničke pomoći u Domu zdravlja “Rama”. Stoga smo pitali ravnateljicu dr. Maru Anđelić o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

“Od petka je 48 pozitivnih, koje smo mi testirali, dok je mislim jedna osoba testirana u bolnici. Danas 17.01. 2022., testirano je više od 60 osoba. Gužve su uglavnom na testiranju, laboratoriju i rentgenu. U odnosu na prošlu godinu značajno je veći broj pozitivnih, ali su blaže kliničke slike. Rijetki pacijenti zahtjevaju bolničko liječenje, trenutno, po mojim saznanjima, nema nitko iz Prozor-Rame  u Covid bolnici u SKB Mostar. Većinu pacijenata, ako zahtjevaju liječenje parenteralnom terapijom (infuzije) ili rijetko kisikom, liječimo u Domu zdravlja. Na žalost u neadekvatnom prostoru, ali za sada nemamo bolji”, kazala je ravnateljica Doma zdravlja dr. Mara Anđelić.

Bez obzira na različita tumačenja samog koronavirusa, liječenja i vakcina, dajte prednost savjetima liječnika i drugih stručnih osoba. Ne otežavajte ni sebi niti drugima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar