U Prozoru održana četvrta redovna akciju darivanja krvi: Daruj krv – najdragocjeniji poklon

Danas je u prostorijama Srednje škole u Prozoru održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi, u organizaciji Crvenog križa Prozor-Rama i u suradnji s Odjelom za transfuziju krvi Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Ovo je posljednja redovna akcija darivanja krvi od četiri planirane akcije za ovu godinu u Prozor-Rami.

„Ovo je posebna akcija u kojoj su, pored redovitih darovatelja, krv dali i naši srednjoškolci i to po prvi put. Stoga im se ovim putem najiskrenije zahvaljujemo i čestitamo na ovoj prekrasnoj gesti.“ – kazao je za Ramski vjesnik  Danijel Tučić, djelatnik Crvenog križa Prozor-Rama.

Naime, u sklopu ove akcije djelatnici Crvenog križa Rama jučer su učenicima trećeg i četvrtog razreda Srednje škole u Prozoru održali predavanje na temu „Darivanje krvi“, te ih tako pripremili  na današnje darivanje i ukazali im na važnost i veličinu samog darivanja krvi.

Danas se  darivanje krvi odazvalo  70 osoba, a  prikupljeno je 44 doze krvi (20 doza krvi od srednjoškolaca i 24 doze krvi od ostalog pučanstva).

U sklopu ove akcije održana je i podjela zahvalnica za osobe koje su dale krv više puta, a to su: Emil Dedić (47 puta), Nihad ef. Ametović (33 puta), Enes Manov (25 puta), Anto Burić (19 puta), Ante Brajko (13 puta) i Stipo Bošnjak (13 puta).
 
Iz Crvenog križa Prozor-Rama zahvaljuju svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ove akcije i  akcija koje su realizirane u ovoj godini. Na poseban način zahvaljuju svim medijima, Radio Rami, internetskim portalima, Policijskoj postaji Prozor-Rama kao i pokrovitelju ove akcije Uredu načelnika Općine Prozor-Rama.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar