U rujnu obrana titule protiv Nuri Seferija, potom borba za prvaka svijeta!

U rujnu obrana titule protiv Nuri Seferija, potom borba za prvaka svijeta!

Početkom rujna Damir Beljo će u Hercegovini braniti titulu europkog prvaka u boksu po WBO verziji protiv iskusnoga boksača Nurija Seferija, Kosovara s adresom u Švicarskoj. Bobra će se održati 5. rujna u Mostaru ili Širokom Brijegu, a kako bi se sve organiziralo kako treba, ovih dana je Belju posjetio i čuveni europski boksački menadžer i promotor Erol Ceylan. On je ujedno i menadžer Nuri Seferija, a Dnevnik.ba je imao priliku nazočiti treningu Damira Belje koji je sparingovao, među ostalima, i s Ceylanom.

''Erol je jedan od najjačih promotora i menadžera u Europi. Ima deset vrhunskih boraca i veliko je ime u svijetu boksa. Ovdje je došao  radi obrane WBO europske titule, tj. moga meča s Nuri Seferijem. Taj meč će se održati 5. rujna ovdje u Mostaru ili u Širokom Brijegu. Erol je došao zbog tih stvari'', predstavio nam je Beljo Ceylana.

S njim je iz Njemačke došao i Ivan Dijaković, inače rodom iz Rame kao i Beljo. Dijaković je vlasnik uglednoga kluba borilačkih vještina University of fighting  u kojem je primjerice jedan od trenera i proslavljeni K1 borac Stefan Leko.

''Ovdje sam došao jer mi je Damir Beljo jako dobar prijatelj. Dogovaramo borbu Damira protiv Nuri Seferija za obranu europske titule. Ako on obrani titulu, tako mu je obećano, dobit će šansu za svjetski naslov i to protiv Marka Hucka. To bi se trebalo dogoditi do kraja godine. Mark Huck će se u kolovozu boriti u Americi, ako pobjedi, te ako Damir pobjedi Seferija, onda će se njih dvojica boriti za svjetsku titulu'', otkrio je Dijaković.

Ceylan je pak zahvalio Belji što ga je pozvao da dođe u Mostar. Obišao je grad i kazao da je Mostar predivan.
''Nadam se da ćemo napraviti odličan spektakl ovdje u rujnu, kad se Damir bori s Nurijem'', rekao je.

Iako mu je 45 godina, Ceylan je odradio i sparing s Beljom.

''Trening s Damirom je bio jako dobar. Iznenađen sam da je postao tako sjajan boksač, a počeo je trenirati u jako teškim uvjetima. Ako imate srce, onda se sve može učiniti. To nam je Damir pokazao. Damir nema limite. Mislim da on mora napasti svjetsku titulu i osvojiti je. Prije toga mora se fokusirati na Nurija Seferija. To će mu biti najjača borba u karijeri i svakako najjači i najpoznatiji protivnik. Mislim da Damir i Nuri moraju razriješiti dvojbu tko je najjači na Balkanu. Nadam se da će veliki broj gledatelja doći na meč. Očekujem da će se meč prenositi u najmanje 50 zemalja diljem svijeta'', rekao je Ceylan.

Sam Beljo, pak, kaže kako osjeća pritisak pred meč sa Seferijem. U slučaju da obrani titulu protiv Seferija, boksat će za prvaka svijeta, a to mu je dječački san.

''Za to su najzaslužniji moji treneri Dalibor Miletić i Damir Zubac. Oni su me iz ovakvih uvjeta doveli do toga da sam prvak Europe. To ne bih uspio bez njih. Sanjam o meču za prvaka svijeta. Još samo jedna stanica je ostala, a to je ovaj meč u rujnu sa Seferijem. Uvijek sam vjerovao u sebe, no nisam imao prave uvjete za rad. Da sam ih imao, već bih bio prvak svijeta. Sedam sam godina bio amaterski prvak BiH, prije tri godine sam ušao u profesionalne vode i nisam ni sanjao da će me jedan meč dijeliti od borbe za prvaka svijeta'', rekao nam je nakon treninga.

Najveći mi je problem, dodao je, što sam do sada sa svim svojim protivnicima najdulje boksao sedam rundi.

''Sada sa Seferijem će biti 12 rundi. To su velika psihološka opterećenja. Nuri Seferi ima nadimak Bijeli Tyson – nitko ga nije uspio pomjeriti s mjesta, ima iskustva boksanja mečeva od 12 rundi, pet puta je bio prvak Europe… Izabrao sam teži put,  da odmah boksam s njih, a mogao sam dva-tri puta braniti titulu protiv manje kvalitetnih boksača. No odabrao sam Nurija jer vjerujem u sebe i želim biti svjetski prvak'', samouvjeren je Beljo.

Njegov glavni trener Damir Miletić, također žarko želi da Beljo obrani titulu pravaka Europe, pa onda da napadne svjetsku titulu.

''Damir je imao sjajne rezultate i kao amater. Čak je bolje rezultate ostvario kao amater nego sad kao profesionalac. Osvajao je iznimno jake međunarodne amaterske turnire koje je malo tko iz BiH osvajao. Tu se dobro isprofilirao i lakša mu je bila tranzicija iz amaterskog u profesionalni boks. Svi se nadamo da će nam donijeti i titulu prvaka svijeta'', istaknuo je Miletić.
Jurica Gudelj / Dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar