U SKB TESTIRANJE 215 KM Zašto porezni obveznici DONIRANI test na koronu moraju plaćati DVA puta – jednom porezom, drugi puta testiranjem

U SKB TESTIRANJE 215 KM Zašto porezni obveznici DONIRANI test na koronu moraju plaćati DVA puta – jednom porezom, drugi puta testiranjem

Iz SKB-a su izašli s informacijom da se jedinu tu u Hercegovini  obavljaju testiranja PCR metodom čiji se rezultati smatraju apsolutno i jedino relevantnim kao pokazatelj prisutnosti virusa u organizmu te su kao takvi mjerodavni za putovanja u inozemstvo te da je cijena 215,20 KM. Federalni stožer civilne zaštite do sada je SKB-u Mostar raspodijelio više od 30.000 testova. Zašto porezni obveznici donirani test na koronu moraju plaćati dva puta?

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar poduzela je sve mjere i aktivnosti vezane za normalizaciju rada sukladno trenutnim naputcima i s obzirom na trenutno povoljnu epidemiološku situaciju kao i preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH i Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

“Prošli tjedan u SKB-u Mostar počeli su se obavljati svi specijalističko-konzultativni pregledi. Prilikom dolaska pacijent je obvezan donijeti uputnicu, eventualne ranije nalaze i epidemiološki list koji se popunjava u pripadajućem Domu zdravlja”, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću SKB-a Mostar.

Prije zakazanih operativnih zahvata obvezno je testiranje na covid-19, a dodaju kako Klinički zavod za mikrobiologiju nastavlja sa svakodnevnim testiranjima na koronavirus medicinski indiciranih pacijenata, a pored toga obavlja i takozvana komercijalna testiranja na navedeni virus za osobe koje putuju u inozemstvo, a čija je cijena prihvaćena sukladno preporuci važećeg cjenika zdravstvenih usluga Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH (ukupna cijena molekularnog testa covid-19 je 215,20 maraka).

“Smatramo važnim za istaknuti da se na području Hercegovine jedino u SKB-u Mostar obavljaju testiranja PCR metodom čiji se rezultati smatraju apsolutno i jedino relevantnim kao pokazatelj prisutnosti virusa u organizmu te su kao takvi mjerodavni za putovanja u inozemstvo”, ističu iz mostarske bolnice.

Klinika za kožne bolesti, koja je u proteklom razdoblju bila izmještena, vratila se u svoje prostorije na treći kat bolničke zgrade u ul. Kralja Tvrtka te je počela s radom u punom kapacitetu, a Klinika za infektivne bolesti, kako kažu, također je počela s redovnim radom te prima sve infektološke bolesnik svojim prostorijama na 2. katu navedene bolničke zgrade.

Trijažni šator ispred Klinike za infektivne bolesti će se koristiti i dalje za obradu suspektnih bolesnika na infekciju koronavirusa, a prostorije Respiracijskog centra u prizemlju do daljnjeg će ostati u punoj pripravnosti spremne za eventualni prijem novih covid-19 bolesnika, stoji u priopćenju.

Inače, Federalni stožer civilne zaštite, putem Federalne uprave civilne zaštite početkom travnja raspodijelilo je 150.000 testova na koronavirus i to Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (90.000 komada), Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla (30.000) i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar (30.000), a prije toga, krajem ožujka Kliničkom centru Univerzitetu u Sarajevu uručeno je 1.000 a Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 500 testova za detekciju koronavirusa.

Po jučerašnjim podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u FBiH je ukupno testirano 27.767 uzoraka.

 

/Republikainfo.com/R.B.)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing