Vlč. Ljubo Zelenika novi je vojni kapelan u BiH

Vlč. Ljubo Zelenika novi je vojni kapelan u BiH

Na spomendan Sv. Agneze, djevice i mučenice, u četvrtak, 21. siječnja pod sv. misom u kapelici Sv. Martina u vojarni u Kiseljaku u službu vojnog kapelana uveden je vlč. Ljubo Zelenika.

Euharistijsko slavlje predslavio je generalni vikar Vojnog ordinarijata u BiH mons. Željko Čuturić, a osim vlč. Ljube u koncelebraciji je bio i vlč. Josip Tadić te je sudjelovalo 30-ak pripadnika Oružanih snaga BiH među kojima je bio i zamjenik zapovjednika Pero Budimir.

U prigodnoj propovijedi mons. Čuturić osvrnuo se na životni put svetice čiji se spomendan proslavljao toga dana te je između ostaloga poručio kako je jedno malo, krhko biće kao što je je bila djevojčica Janja čvrsto držala svoju vjeru unatoč okrutnicima koji su je mučili i pogubili. „Tako je ona više od 1 300 godina svjetla točka, znak, primjer hrabrosti i vjere u Isusa Krista“, zaključio je propovjednik.

Pod svetom misom novi vojni kapelan vlč. Zelenika položio je ispovijest vjere te potpisao potrebne dokumente kojima je uveden u službu. U budućnosti će djelovati u vojarnama u Kiseljaku i Dubravama kod Živinica te će uz to ostati i župnik u Haljinićima, pokraj Kaknja, u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

 

Na toj službi naslijedio je pokojnog svećenika Vrhbosanske nadbiskupije, vlč. Jakova Pavlovića, koji je od posljedica koronavirusa preminuo 18. studenoga 2020.

 

Izvor: D. K., Katolički tjednik

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing