U Sofiji tražimo pobjedu: Niko Kovač iznenadio, Pranjić, Olić i Vida od prve minute!

U Sofiji tražimo pobjedu: Niko Kovač iznenadio, Pranjić, Olić i Vida od prve minute!

Takav smo dojam stekli, ne vjerujemo da smo pogriješili. Kovačeva ekspedicija izgledala je veselo i nasmiješeno, nije bilo namrgođenih lica, ako je suditi po onome što smo vidjeli, iz Sofije bi mogle stići krasne vijesti. Ozljeda Dejana Lovrena?

Da, to je jedino što je malo kvarilo cijelu priču oko inspirativnog ozračja koje je kao aureola lebdjelo oko hrvatskih reprezentativaca.

Dečki su unisono izražavali žaljenje što stoper Liverpoola neće zaigrati protiv Bugara, ali s druge strane, u svakom glasu osjetili smo kako je stav “koga nema, bez njega se može i mora”. Vatreni kao da su svi skupa pjevali refren TBF-a “ništa mi neće ovi dan pokvarit”. Mislili su jasno na današnji u Sofiji.

Uostalom, iako je Kovač pomladio nacionalnu vrstu, ima tu dosta iskusnih igrača i prekaljenih boraca koji se itekako dobro znaju nositi sa svim nedaćama, pa i onima ovakve vrste kad iz reprezentacije ispada standardni stoper.

Lovren nije otputovao s Vatrenima u Bugarsku, on je morao kupiti kartu za drugi zrakoplov, onaj koji je leti na Otok, prema Liverpoolu. U svom klubu odradit će terapiju, premda se povratak ozlijeđenog igrača nikako neće dopasti treneru Brendanu Rodgersu. Ali što se može, događa se.

– Lovren ima ozljedu trbušnog zida s lijeve strane prepona. To je jako bolna ozljeda. Boli ga snažno i kad se diže sa stolca. Definitivno nije za igru – kazao nam je liječnik reprezentacije Boris Nemec.
Na tu temu nešto je kazao i Niko Kovač:

– Bilo bi lijepo da je Lovren s nama. Međutim, imamo mi tu i drugih rješenja. Vratio nam se Schildenfeld. Dakle, sve je po onome kako smo govorili, tri iskusna, jedan malo mlađi. Jedan od iskusnih je opet tu, znamo ga, tu neće biti nikakvih problema.

Hoće li na stoperu uz Ćorluku igrati Vida ili Schildenfeld?- Igrat će Vida!

Izbornik Niko Kovač djelovao je poput svojih reprezentativaca. Dakle, on je također bio nasmiješena lica, nudio je sliku čovjeka velikog samopouzdanja. Kad sve to sagledamo, imamo dojam da se Hrvatska zaista iz Sofije mora vratiti s uspjehom. Jer kad god su naši dečki ovako dobre volje odlazili na gostujuće utakmice, vraćali su se pobjednički.

Obično se prije takvih važnih utakmica, koje mogu biti presudne u konačnom raspletu, uvijek govori o tome bi li bod s gostovanja bio dobar ulov ili ipak ne? Jer kad pogledamo imena hrvatskih i bugarskih reprezentativaca, nije se lako oteti dojmu da su Vatreni mnogo kvalitetniji, te da bi bez kući trebali doći sa sva tri boda.

sportske.jutarnji.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar