U Srednju školu u Prozoru upisano više učenika nego lani

U Srednju školu u Prozoru upisano više učenika nego lani

U utorak je završen drugi upisni rok u prve razrede Srednje škole u Prozoru za školsku 2015./2016. godinu. Srednjoškolci su mogli birati između više zanimanja (Opća gimnazija, Računalni tehničar u strojarstvu, Prodavač, Bravar i Vodoinstalater).

„Završena su prva dva upisna roka. Za one koji se nisu uspjeli upisati u prva dva roka, treći upisni rok je 27. kolovoza 2015. godine,  od 8,00 do 12,00 sati. Za narednu školsku godinu učenici, osim Opće gimnazije, mogu birati i zanimanja za računalnog tehničara u strojarstvu, prodavača, bravara i vodoinstalatera.

Učenik se u jednom upisnom roku mogao natjecati samo u jednoj školi, odnosno vrsti programa, gedje je priložio originalne svedodžbe i uvjerenja.

U Opću gimnaziju prijavilo se 26 učenika, za računalnog tehničara 23 učenika, za prodavača 16 i za strojare 21 učenik dok neki učenici nisu zadovoljili bodovni prag (njih 5). Ukupno je prijavljeno 86 učenika koji će biti raspoređeni u 4 odjela. Ono što nas raduje da se ove godine prijavilo 10 učenika više nego prošle godine. Objava rezultata će biti danas“,  kazala nam je ravnateljica Anđa Mlakić.

Kriteriji za upis su bili slijedeći: u gimnazije su se mogli upisati učenici koji su imali najmanje 16 bodova, a u tehničke i srodne četverogodišnje škole najmanje 13,5 bodova.

Za trogodišnje programe ne utvrđuje se minimalni broj bodova koji su potrebni za upis.

Učenicima želimo puno sreće u daljnjem školovanju!

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar