U utakmici bez rezultatskog značaja hrvatski su rukometaši odigrali neodlučeno protiv Nizozemske

U utakmici bez rezultatskog značaja hrvatski su rukometaši odigrali neodlučeno protiv Nizozemske

Gotov je Euro za Hrvatsku. Doma idemo s egalom protiv Nizozemske. Očekivali smo više, ali i tako nije bilo prebitno. Tri pobjede, tri poraza i egal, to je učinak s kojim nismo presretni i koji će morati na nalaizu. Nizozemska je bila iznad svih očekivanja, izdržali su svih sedam utakmica u prepolovljenom sastavu u drugoj polovici natjecanja.

Kada se zoveš Nizozemska to moraš moći

Prije polaska kući trebalo je odigrati utakmicu s Nizozemskom. Kada utakmica ne odlučuje ništa, onda je to uvijek problem. No, za dojam je bilo i te kako važno. Hrvatska je bila u istom sastavu kao protiv Islanda, što je dobro, tim bolje jer nismo imali dodatno zaraženih, a tri igrača su otpuštena kući dan prije završetka natjecanja – SliškovićIvić Matanović. Nizozemska je bila jača nego utakmicu prije, ali i dalje bez izbornika Richardsona, bez najboljeg igrača Kaija Smitsa i bez prvog vratara Berta Ravensbergena.

Bila je to utakmica dobre volje u kojoj je bio jasno da ćemo morati trčati da bismo parirali Nizozemcima. No, izgledali smo baš kao i da nam se nije dalo trčati, pa je Nizozemska svojim brzim nogama nadoknađivala probleme. Jedina stvar koja nam je na početku išla je suradnja Cindrić – Šipić, jer je naš pivot zabio čak 6 golova i bio nerješiva enigma za Nizozemce. No, protivnik na naše golove nije plakao, već je jurišao na brzi centara i tu je bio najopasniji.

image

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Počeli smo s Jelinićem u 5-1, nakon toga vidjeli smo i visoki zid Načinović – Gojun – Srna ispred nizotemskog napada koji nije djelovao ni malo imperesionirano. Pokazao je to vrlo dobro na početku Jansen, a kasnije i Schangen s nekoliko sjajnih poteza s vanjske pozicije.

Naš napad je krenuo u standardnoj postavi, nije bo nadahnut. Bilo je dosta promašenih zicera, nešto je i obranio van Leuween, a sve je to došlo dobro Nizozemskoj kojoj je s povratkom SluitersaBenghanema ten Veldea bilo lakše trčati. Nizozemci su navlačili naše igrače na šut i tu tražili priliku. Nisu puno uspjeli, ali su definitivno bolje trčali i to ih je nosilo do prednosti.

Velike probleme radio nam je očekivano Luc Steins

Držao je srednjak PSG-a pod kontrolom igru svoje momčadi, nije ga iznenadila naša obrambena promjene, a zamjenik izbornika trener Kippers čuvao ga je u obrani da bi izdržao cijeli susret. Trebalo nam je definitivno gasa, možda smo bili i umorni, ali zato je postojala klupa. I možda je ipak Nizozemska bila preniska, pa nije dodatno bilo dorbro trošiti snagu u agresivnoj obrani. Puno je toga možda bilo u prvom dijelu, ali zato postoji i drugi dio susreta.

Drugi dio je umjesto Pešića počeo Pilipović, a na desnom krilu umjesto Čupića Glavaš. Povukli smo se očekivano u 6-0 i pokrenuli se. Otvorilo smo drugi dio s dva gola i odmah bili u egalu.

Mijenjali smo 6-0 u 5-1 želeći zbuniti Nizozemce i prije svega zatvoriti im prolaz do gola, jer prepucati našu zonu nisu mogli uz najbolju volju, izuzev Jensena koji ipak nije prvak svijeta u brzini. Pomalo je vodila Nizozemska, pa smo morali biti jako koncentrirani da bismo držali priključak. U globalu usporili smo Nizozemce, a to je bio i ključ cijele priče i u 45. minuti smo bili u prednosti 20:19, što je bilo i te kako važno. Digli smo se na 22:19 i Nizozemska je morala time outom zaustaviti potonuće.

image

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

No, što smo mi bili pliće, Nizozemska je imala sve više problema, jer to je trebalo prepucati, ali kad nemaš s čim, to nije jednostavan posao. No, ostali smo u 49. minute bez Srne zbog tri isključenja, a on je bio taj koji nam je dao agresivnost. Napad je bio jaka strana u tim trenucima, a posebno inspiriran Ivan Martinović koji nam je serijom ponovo stvorio prednost. Usput na gol se umjesto Pilipovića vratio Pešić za završnicu.

Vratili smo se pet minuta prije kraja na +3 i to je trebalo biti dovoljno za pobjedu

No, s takvim protivnikom nikad nije gotovo, pa je bilo poželjno ostati na dobroj razini do kraja.

No, nismo uspjeli, Nizozemska je došla na egal minuta prije kraja – 27:27. Prokockali smo veliku prednost i ponovo je tražili u zadnjem napadu.

Našao nam je Lučin plus, ali je Luc Steins izuo našu obranu na kraju i Nizozemskoj donio veliki bod.

/Izvor: Jutarnji.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar