U većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno

U većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno

U većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno zbog ugaženog snijega, a na dionicama u južnim krajevima kolnici su mokri i skliski.
 

Vozače upozoravamo na jake bočne udare vjetra koji mjestimice stvaraju snježne nanose na području zapadne i jugozapadne Bosne.Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.
Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog klizišta, potpuno je obustavljen promet na dionici M-4 Simin Han – Kalesija (u mjestu Babajići). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Na M-16.2 Jablanica – Slatina zbog ulegnuća kolnika, promet se odvija usporeno.
Zbog aktiviranja klizišta obustavljen je promet na R-418b Konjic – Lišičići – Buturović Polje – Prozor (dionica Pokojište – Kralupi).

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog izvođenja radova na dionici M-14 Kostajnica – Dubica u mjestu Vrioci, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na privremenu obilaznicu u blizini.

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.
Na R-425 Hamzići – Čitluk – Žitomislići (dionica Hamzići – Tromeđa) u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa – Ljubuški – Grude – Široki Brijeg i Tromeđa – Mostar – Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: 
– M-4 Tuzla – Šićki Brod, 
– M-6 Ljubuški – Čapljina, 
– M-6.1 na ulazu u Široki Brijeg (raskrižje M-6.1 i R-425),
– M-16 Jajce – Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac),
– M-17 Doboj – Šešlije,
– R-425 Čapljina – Međugorje (Zvirovići).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se Auto-moto savezu na telefon 1288. 
Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.
hercegovina.info

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar