U velikoj akciji uhićeno 10 policajaca

U velikoj akciji uhićeno 10 policajaca

U ranim jutarnjim satima na području doline Neretve odvila se opsežna operativna akcija PU dubrovačko-neretvanske za koju su operativci dubrovačke Policijske uprave prikupili saznanja te ostvarili usku suradnju s USKOK-om, javlja dubrovacki.hr.
Riječ je o do sada najopsežnijoj akciji koju je realizirala dubrovačka Policijska uprava, a prema pouzdanim informacijama iz krugova pravosuđa doznajemo kako je toj akciji prethodilo detaljno i višemjesečno nadziranje i istraživanje brojnih sumnjivih osoba za koje se osnovano sumnja da su ogrezli u koruptivnom djelovanju.
U akciji je sudjelovalo više desetina pripadnika Interventne postrojbe dubrovačke PU, koji su s više od 20 policijskih land rover vozila tipa "defender" krenuli prema dolini Neretve. 
Riječ je o akciji koja se može nazvati i "suzbijanje kukolja u vlastitim redovima", a temeljna ideja vodilja bila je nulta stopa tolerancije na korupciju.
Naime, uhićeno je najmanje 10 djelatnika PP Metković, pripadnika temeljne policije.
Kaznena djela koja im se stavljaju na teret su primanje mita prilikom kontrole prometa te propuštanje određenih količina uvezene robe prilikom dubinskih kontrola u Metkoviću i okolici.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar