Ubijen Edin Gačić

Ubijen Edin Gačić

Edin Gačić, za kojim su policijske agencije u BiH tragale danima, ubijen je na području Kiseljaka, potvrđeno je za N1.

Edin Gačić osumnjičen je za ubojstvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. veljače, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubojstva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je prije ovih ubojstava počinio još dva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.

Sarajevski policajci ubili su Edina Gačića koji je pucao na njih u Lepenici kod Kiseljaka, potvrdio je federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara. Dnevni Avaz javlja da je Gačić pucao na policajce i tom prilikom je jednog lakše ranio, kao i da je kod njega nađen pištolj posljednje mu žrtve. Kada su ga okružili specijalci on je na njih otvorio rafalnu paljbu koja mu je odmah uzvraćena, javlja Avaz.Podsjetimo, Gačić je u bijegu pred policijom već devet dana. Ubio je četiri osobe, među kojima i vlastitu majku.

Njegova zadnja žrtva je policajac, otac troje djece – Mahir Begić. Prije toga usmrtio je Sauda Sultanića, također oca troje djece.

Prva žrtva bio mu je Ismet Gunić, predsjednika Udruženja Banjalučana u Zenici, kojega je ubio nožem, šrafcigerom, daskom od ormara i grijalicom. Na vikend dopustu ubio je svoju majku. Krv se ledila u žilama o onome što je o tome ispričao: “Ispucao sam dva metka koja su je pogodila u predjelu grudi. Nakon pucanja Sifeta je još uvijek bila živa, a ja sam upotrijebio komad štrika koji sam imao ranije spremljen u cilju izvršenja ubojstva… te sam dokrajčio Sifetu davljenjem”.

Pomilovao ga je Ejub Ganić dok je bio predsjednik Federacije, što mu je omogućilo da počini i dva zadnja ubojstva.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar