Ubojica iz Srbije otkrio motive masakra

Ubojica iz Srbije otkrio motive masakra

Dvadestjednogodišnji U. B., koji je prošli tjedan u Srbiji ubio osam osoba i ranio njih 15, istražiteljima je otkrio koji je bio motiv za ovaj čin, piše Blic.

On je navodno kazao da je masakr počinio jer je u osnovnoj školi trpio nasilje. Rekao je i da su ga mještani ismijavali te da su radili zavjeru protiv njega.

Blažić je od ranije imao doticaj s oružjem. Kako piše Blic, 2021. godine na tavanu kuće pronašao je kalašnjikov i pištolj. Povremeno je išao u jednu streljanu, a navodno je pucanje vježbao i u podrumu svoje kuće. Kako je ispričao, on je u podrumu kuće pucao iz pištolja u vreću s pijeskom. Njegov otac R. B. je potpukovnik Vojske Srbije, a i on je u međuvremenu uhićen.

Prilikom pretresa objekata koje koristi osumnjičeni R. B. nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjenje za municiju, jedan pištolj i jedan revolver. Njemu se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih naprava.

Tvrdi da su mu se rugali te da su mu oca zvali kriminalcem

Iako mještani sela u kojima je počinio zločin kažu da su B. poznavali tek površno, on inzistira na priči o ismijavanju. “Osjećao sam podsmijeh, ruganje, ismijavanje. Mještani su stvarali zavjeru protiv mene”, rekao je. Ispričao je i kako su navodno mještani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je kriminalac.

On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole. Kako je ispričao, djeca su ga ismijavala jer je tamnije puti i nisu se željela družiti s njim “Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektirala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, kršćanin, ne pušim, ne pijem alkohol”,  rekao je B., prenosi Blic.

Tijekom svog iskaza, u kojem je pokušao opravdati monstruozni zločin, spomenuo je i kako se družio s javnim osobama. On je ispričao kako je bio blizak s pojedinim ljudima koji su sudjelovali u reality emisijama, a čak je to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da je drugi osjećaju prema njemu.

B. je saslušan u Višem javnom tužiteljstvu u Smederevu i određen mu je pritvor do 30 dana. On je tom prilikom ispričao kako je želio “zaplašiti selo”.

“Priznao je da je izvršio masakr, navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriju Smedereva i Mladenovca pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a koje nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mjesta”, ispričao je ranije izvor Blica.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing