Ubojica svoje troje djece počinio samoubojstvo u zatvoru

Ubojica svoje troje djece počinio samoubojstvo u zatvoru

Harald Kopitz koji je u lipnju kažnjen s 50 godina zatvora zbog ubojstva svoje troje djece u utorak je počinio samoubojstvo u zatvoru u Lepoglavi.  Hrvatsko ministarstvo pravosuđa je, ne otkrivajući identitet, izvijestilo da je Kopitz počinio samoubojstvo u utorak u poslijepodnevnim satima.

“Službenici Kaznionice u Lepoglavi pozvali su Hitnu medicinsku pomoć te je zatvorenik preminuo u vozilu. U ovom trenutku okolnosti navedenog događaja se još uvijek utvrđuju. Kaznionica u Lepoglavi o svemu je obavijestila nadležna tijela”, navode u Ministarstvu pravosuđa.

Dodaju i da će Uprava za zatvorski sustav i probaciju provest izvanredni stručni nadzor, a o utvrđenim okolnostima javnost će pravovremeno biti obaviještena. Kopitz je osuđen na 50 godina zatvora zbog optužbi da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi usmrtio svoje troje djece od kojih je dvoje imalo sedam, a jedno četiri godine “s unaprijed stvorenom namjerom”.

Mediji su pisali da je Kopitz živio u Zagrebu, gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih kompanija kao financijski konzultant i pregovarač. Majka ubijene djece radila je u vrijeme zločina u jednom dubrovačkom hotelu, a djeca su bila s ocem tijekom vikenda. Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina, prenosi HINA.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing